Escut de Biscaia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut de Biscaia

Escut vigent des de 2007 Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perBiscaia Modifica el valor a Wikidata
Establert/
rehabilitat
15 desembre 1986 Modifica el valor a Wikidata
Altres detalls
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

L'escut de Biscaia va ser aprovat per la Norma Foral 12/86, de 15 de desembre de 1986 sobre signes d'identitat del Territori Històric de Biscaia i rectificat a proposta de les Juntes Generals en 2007:

« En un camp d'argent, una creu llatina de gules ressaltada d'un arbre (roure) de sinople (verd) sobre terra del seu color, apuntant de la seva copa els tres caps de la creu; bordura d'or, carregada amb vuit aspes de gules (vermell). »

El conjunt està envoltat per una corona formada per dues branques de roure de sinople amb gles d'or. Aquest escut es basa en les armes tradicionals dels Senyors de Biscaia. En 1986 es van suprimir alguns elements d'aquestes armes; en concret, dos llops passants de sable (negre), tots dos encebaments d'un be del seu color, que fou el símbol de la família Haro i un lleó, de front, suport de l'escut que apuntava el cap.

L'arbre que apareix representat és un roure, identificat com l'Arbre de Gernika. El roure ha estat sempre un dels elements de les armes del Senyoriu de Biscaia.

Galeria[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escut de Biscaia