Escut de Súria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut de Súria

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perSúria Modifica el valor a Wikidata

L'escut oficial de Súria té el següent blasonament: Escut caironat: d'argent, una palmera de sinople ixent del superior de 3 xebrons de sable. Per timbre una corona mural de vila.[1]

Va ser aprovat el 8 de maig de 1990 i publicat al DOGC l'1 de juny del mateix any amb el número 1300. La palmera és l'atribut de sant Cristòfol, patró de la vila, i els tres xebrons simbolitzen l'indret anomenat el Mig-món, terreny excavat pel Cardener al nord-oest de la població, que va fer aflorar la falla de Súria i va posar al descobert el guix i la sal potàssica del subsòl, recursos encara molt importants per a l'economia del municipi.

Bandera[modifica]

Bandera de Súria

La bandera oficial de Súria té el següent blasonament: :Bandera apaïsada de proporcions dos d'alt per tres de llarg, blanca, amb tres xebrons negres mirant amunt cada un d'amplada 1/6 de l'alt del drap, i separats entre si per 1/12. El primer xebró neix del terç inferior del drapi la punta acaba a una distància d'1/9 de la part superior del drap.[2]

Va ser aprovada el 15 de novembre de 1991 i publicada al DOGC el 29 de novembre del mateix any amb el número 1524.
Els xebrons representen el Mig Món, accident geogràfic de la zona.

Referències[modifica]

  1. «ANUNCI relatiu a l'aprovació de l'escut heràldic del municipi de Súria (Bages).» (pdf). DOGC núm. 1300. Generalitat de Catalunya, 01-06-1990. [Consulta: 6 març 2013].
  2. «ANUNCI relatiu a l'aprovació de la bandera municipal de Súria.» (pdf). DOGC num. 1524. Generalitat de Catalunya, 29-11-1991. [Consulta: 27 febrer 2010].