Segell de Texas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Escut de Texas)
Infotaula d'escutSegell de Texas

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusSegell Modifica el valor a Wikidata

El Segell de l'estat de Texas (Estats Units) va ser adoptada el 1845 en la Constitució de Texas, i es va basar en el segell de la República de Texas, que data del 25 de gener de 1839.[1] té en un cercle interior, un estel de cinc puntes groga envoltada de branques d'olivera i roure. En un segon cercle, més exterior, poden llegir-se en blanc les paraules «The State of Texas» ('L'Estat de Texas').[2] El fons de tot l'escut és blau clar.

Revers del Segell de Texas[modifica]

Revers del segell

El revers del segell de Texas conté referències a la batalla de González, al pont de Vince i al Setge d'El Álamo. El segell està envoltat de branques de roure i olivera i les banderes desplegades de (esquerra a dreta): Els Estats Units Mexicans, el Regne d'Espanya, el Regne de França, la República de Texas, els Estats Confederats d'Amèrica i els Estats Units d'Amèrica, en referència a les nacions que han exercit sobirania sobre aquest territori.

Sobre el segell està inscrit el lema «Remember the Alamo» («Recordeu El Álamo», crit de la batalla de San Jacinto, en referència a la batalla de l'Alamo), i sota el segell hi ha les paraules, «Texas one and indivisible» («Texas, una i indivisible»). Un estel blanc de cinc puntes completa el segell,[3] en la part superior, centrada entre les banderes.

Escuts Històrics[modifica]

Segells Executius de Texas[modifica]

També hi ha nombrosos segells dels diferents departaments del Govern de Texas, incloent els segells per al Governador i el Sotsgovernador. Tots ells estan basats en el segell de l'estat de Texas.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Segell de Texas
  1. «Flag and Seal Design by Peter Krag, approved January 25, 1839». Texas State Library & Archives Commission, 06-03-2009. [Consulta: 8 octubre 2010].
  2. Texas Constitution, Article IV, Section 19
  3. «The Texas State Seal». The Secretary of State. [Consulta: 8 octubre 2010].