Escut de la Guinea Equatorial

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut de la Guinea Equatorial

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes estatal Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perGuinea Equatorial Modifica el valor a Wikidata
Establert/
rehabilitat
21 agost 1979 Modifica el valor a Wikidata
Càrregues
Capoquer i six-pointed star (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altres detalls
EstatGuinea Equatorial Modifica el valor a Wikidata

L'escut de la Guinea Equatorial fou aprovat inicialment el 12 d'octubre del 1968, arran de la independència, i readoptat en la seva forma actual el 21 d'agost del 1979.

En camper d'argent, hi figura la variant guineana del capoquer al natural, amb el tronc marró i la capçada verda; aquest arbre, conegut també com l'arbre Déu, simbolitza el lloc on es va signar el primer tractat entre Espanya, antiga potència colonial, i els governants locals.

Al capdamunt de l'escut, sis estrelles grogues de sis puntes que representen els diversos territoris que formen la Guinea Equatorial. A sota apareix, escrit en una cinta, el lema nacional en castellà: Unidad, Paz, Justicia ('Unitat, Pau, Justícia').

L'escut, molt semblant a l'utilitzat durant l'època colonial, fou canviat durant la dictadura de Francisco Macías Nguema (1972-1979) per un de reminiscències més africanistes, amb eines i armes tradicionals, un gall (símbol de l'IPGE, el partit de Macías) i la paraula Trabajo ('Treball') afegida al lema nacional, i restaurat posteriorment.

Altres escuts[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escut de la Guinea Equatorial