Josep Cuchy Arnau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosep Cuchy Arnau

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1857 Modifica el valor a Wikidata
Arecibo (Puerto Rico) Modifica el valor a Wikidata
Mort1925 Modifica el valor a Wikidata (67/68 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióil·lustrador, dibuixant de premsa, pintor, caricaturista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorLa Semana Cómica Modifica el valor a Wikidata
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Josep Cuchy Arnau (Arecibo, 1857 - Barcelona, 1925) fou un pintor i il·lustrador porto-riqueny. Pintà sobretot el gènere costumista i fou director de l'Enciclopèdia il·lustrada Seguí.

Es traslladà a Madrid amb la seva família i gràcies a una beca de la Direcció General d'Instrucció Pública començà els seus estudis a l'Escola de Belles Arts de San Fernando. Tingué com a professors Casto Plasencia, Emili Sala i Eugeni Oliva. Marxà a París per a continuar la seva formació i quan tornà a Espanya entrà al Círculo Artístico de Madrid. El 1879 fundà el seminari Madrid Cómico i col·labora com a dibuixant en diferents publicacions. Participà en l'Exposició Universal de Barcelona (1888), en l'Exposició Universal de París (1900) on obtingué medalla d'or amb la pintura La verdad desnuda. El 1887 es va instal·lar a Barcelona i allà participà en diferents mostres d'art. Sobretot amb obres d'influència francesa i retrats.[1]

Referències[modifica]

  1. «Museo Nacional del Prado». [Consulta: 3 desembre 2013].

Bibliografia[modifica]

  • BERNARD Y OSORIO, Manuel. Galería biográfica de artistas españoles del siglo XIX. Madrid: Ediciones Giner, 1975. ISBN 84-7273-084-0.