Helma Sanders-Brahms

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHelma Sanders-Brahms

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement20 novembre 1940 Modifica el valor a Wikidata
Emden (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort27 maig 2014 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Berlín (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer Modifica el valor a Wikidata)
SepulturaDreifaltigkeitskirchhof II (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirectora de cinema, directora de televisió, productora de televisió, productora de cinema, guionista, actriu de cinema Modifica el valor a Wikidata
Activitat1971 Modifica el valor a Wikidata –
Membre de
MovimentNou cinema alemany Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Premis

IMDB: nm0761762 Allocine: 251 Allmovie: p109769 TMDB.org: 56203
Musicbrainz: 237b5c97-6d1b-4f6d-9b9e-9c914f964f1e Discogs: 1314468 Modifica el valor a Wikidata

Helma Sanders-Brahms (Emden, 20 de novembre de 1940 - Berlín, 27 de maig de 2014)[1][2][3] va ser una directora de cinema, guionista, productora i actriu alemanya.

Biografia[modifica]

Nascuda a Baixa Saxònia, va estudiar actuació després alemany i anglès. Primer va treballar en la televisió i, en acabat, es va formar com a directora de cinema amb Sergio Corbucci i Pier Paolo Pasolini amb els qui va fer un gran nombre de pel·lícules sovint per encàrrec de la televisió alemanya. Va saltar a la fama durant el període del Nou cinema alemany com una de les màximes representants de la generació de postguerra. A Gran Bretanya, és potser la més coneguda per Shirins Hochzeit. També va participar en el projecte Lumière et compagnie.

La seva pel·lícula més famosa va ser Deutschland bleiche Mutter que es va projectar al Festival Internacional de Cinema de Berlín sent nominada per a un Os d'Or del festival de Berlín.[4] El 1982, va ser membre del jurat en el 32è Festival Internacional de Cinema de Berlín.[5] El 1997 va filmar Mein Herz niemandem sobre la relació del poeta Gottfried Benn i Else Lasker-Schüler.

Era neboda rebesneta del compositor Johannes Brahms. La seva pel·lícula 'Clara tracta sobre el triangle amorós entre Robert Schumann, Brahms i Clara Schumann protagonitzada per Martina Gedeck. Va ser membre de l'Acadèmia de les Arts de Berlín i va rebre l'Orde de les Arts i les Lletres francesa.

Filmografia selecta[modifica]

Llibres[modifica]

Referències[modifica]

Bibliografia addicional[modifica]