Convent de San Nicolás de Tolentino d'Actopan

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Convent de San Nicolás de Tolentino d'Actopan
Imatge
EpònimNicolau de Tolentino Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Construcció1546 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicPlateresc
Renaixement
arquitectura gòtica Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaHidalgo (Mèxic) Modifica el valor a Wikidata
Map
 20° 16′ 06″ N, 98° 56′ 35″ O / 20.2684°N,98.943°O / 20.2684; -98.943
Activitat
Diòcesiarquebisbat de Tulancingo Modifica el valor a Wikidata
Religiócatolicisme Modifica el valor a Wikidata
Temple i antic Convent de San Nicolás de Tolentinod'Actopan

San Nicolás de Tolentino és un destacat monument a Actopan a l'Estat d'Hidalgo, a Mèxic.[1] Es tracta d'un antic convent. Arquitectònicament i pictòricament constitueix un dels majors exemples d'art novohispà del segle xvi. Va ser declarat Monument Històric i Artístic de la nació, per un decret del dos de febrer de 1933 emès pel Govern de Mèxic.

Atri del convent.

La fundació del convent data del 1546, encara que aquesta va ser ordenada oficialment dos anys després, sent provincial de l'orde l'il·lustre fra Alonso de la Veracruz i durant el capítol celebrat per la comunitat agustina a la Ciutat de Mèxic. La seva construcció es va iniciar el 1550 i l'obra s'atribueix a Fra Andrés de Mata.[2][3] El 1573 el conjunt ja es trobava conclòs i comptava amb temple, capella oberta, convent, cavallerisses, un hort i una enorme cisterna per a l'ús de la comunitat.

Es construí al centre de la població, en un terreny rectangular de 285 metres a l'orient, 288,50 metres al ponent, 190 metres al nord i 183 metres al sud. És a la latitud nord 20 ° 16 '06.65, i en la longitud oest 98 ° 56'35 52 del meridià de Greenwich.

El seu estil arquitectònic reuneix pràcticament tots els estils de l'època colonial a Mèxic; mostra una combinació d'estil plateresc, morisc, mudèjar, gòtic, romànic i renaixentista. El conjunt conventual compta a més amb un hort, cavallerisses, dipòsits suficients d'aigua, diversos passadissos de cel, un pou, colomar de missatgers i alguns annexos exteriors.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Convent de San Nicolás de Tolentino d'Actopan