Walters Art Museum

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióWalters Art Museum

Façana del Walters Art Museum
Dades
Tipusmuseu d'art
editorial Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1934
FundadorHenry Walters Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membre deBiblioteca Digital Mundial Modifica el valor a Wikidata
UtilitzaThe Museum System Modifica el valor a Wikidata
ÀmbitMuseu d'Arts
Governança corporativa
Seu 
Propietari de
Format per
Altres
Número de telèfon+1 410-547-9000 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webWeb oficial
Twitter (X): walters_museum Instagram: thewaltersartmuseum GitHub: WaltersArtMuseum Modifica el valor a Wikidata

El Walters Art Museum, situat al barri Mont Vernon de Baltimore, Maryland,als Estats Units, és un museu d'art públic fundat el 1934.

La col·lecció del museu va ser reunida substancialment per dos homes, William Thompson Walters (1819-1894), que va començar la seva col·lecció quan es va traslladar a París a l'esclat de la Guerra Civil nord-americana, i Henry Walters (1848-1931), qui va perfeccionar la col·lecció i reallotjar-la en un edifici-palau de Charles Street, que va obrir les seves portes el 1909.

Després de la seva mort, Henry Walters va llegar la col·lecció de més de 22.000 obres i l'edifici original de Charles Street a la ciutat de Baltimore, en benefici del públic.

Les obres mestres de la col·lecció toquen l'antic Egipte, l'escultura grega i romana, sarcòfags medievals, marfils, manuscrits il·luminats, bronzes del Renaixement, entre altres obres. A la col·lecció del museu hi ha obres del pintor italià Antonio Rotta.

L'any 2000 la Galeria d'Art Walters va canviar el seu nom pel de Museu d'Art Walters, per tal de reflectir la seva imatge com a institució pública de grans dimensions. L'any següent, el museu va tornar a obrir el seu edifici més gran després de tres anys de renovacions.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Walters Art Museum