Humitat relativa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per al disc de Remigi Palmero, aneu a Humitat relativa (àlbum). Per a altres significats, vegeu també humitat relativa crítica o humitat relativa de l'aire.
Falgueres arbories en un bosc ennuvolat al mont Kinabalu, Borneo

La humitat relativa (en anglès relative humidity o RH) és la relació de la pressió parcial de vapor d'aigua a l'equilibri de la pressió del vapor d'aigua a una temperatura determinada. La humitat relativa depèn de la temperatura i la pressió del sistema d'interès. Es requereix menys vapor d'aigua per aconseguir una elevada humitat relativa a baixes temperatures; es requereix més vapor d'aigua per aconseguir una elevada humitat relativa en l'aire calent.

Definició[modifica]

La humitat relativa o d'una barreja d'aire-aigua es defineix com la proporció de la pressió parcial de vapor d'aigua en la barreja a l'equilibri de la pressió del vapor] de l'aigua sobre una superfície plana d'aigua pura[1] a una temperatura determinada:[2][3]

Normalment, la humitat relativa s'expressa com a percentatge; un percentatge més alt significa que la barreja d'aire-aigua és més humida.

Referències[modifica]

  1. Water Vapor Myths: A Brief Tutorial
  2. Perry, R.H. and Green, D.W, Perry's Chemical Engineers' Handbook (7th Edition), McGraw-Hill, ISBN 0-07-049841-5, Eqn 12-7
  3. Lide, David. CRC Handbook of Chemistry and Physics. 85. CRC Press, 2005, p. 15-25. ISBN 0-8493-0485-7 [Consulta: 12 juliol 2017].  Arxivat 2017-07-24 a Wayback Machine.

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]