The Animatrix

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Animatrix
アニマトリックス Animatorikkusu
Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióKoji Morimoto
Protagonistes
cap valor Modifica el valor a Wikidata
ProduccióMichael Arias i Germanes Wachowski Modifica el valor a Wikidata
GuióGermans Wachowski
Koji Morimoto
Shinichiro Watanabe
Mahiro Maeda
Peter Chung
Andy Jones
MúsicaDon Davis
Machine Head
Photek
ProductoraMadhouse, Studio 4°C i Square Enix Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorWarner Home Video
Dades i xifres
País d'origenJapó
Estrena2003
Durada90 min.
Idioma originalanglès
japonès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enMatrix Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema de ciència-ficció, thriller d'anime i ciberpunk Modifica el valor a Wikidata
Tematelepresència Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientaciósegle XXII Modifica el valor a Wikidata

Lloc webintothematrix.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0328832 Filmaffinity: 768114 Allocine: 49543 Rottentomatoes: m/animatrix Letterboxd: the-animatrix Anime News Network: 1710 Allmovie: v576053 TCM: 547144 TV.com: movies/the-animatrix TMDB.org: 55931 Modifica el valor a Wikidata

The Animatrix és una sèrie de curtmetratges animats de l'univers ficcional de Matrix, dels Germans Wachowski. Van aparèixer en DVD l'any 2003 malgrat que alguns d'aquests ja havien estat estrenats en cinemes i a la pàgina web oficial amb anterioritat.

The final flight of the Osiris[modifica]

Es tracta de la narració dels últims minuts de la nau Osiris, que descobrirà l'amenaça dels 250.000 sentinelles que avancen cap a la ciutat de Zion. Els sentinelles els localitzaran i perseguiran fins a la mort. Abans de morir un d'ells s'introduirà a Matrix per tal de poder enviar un missatge a través del correu postal per tal d'advertir als habitants de Zion.

The Second Renaissance[modifica]

Es narra la situació que portà a una guerra oberta de les màquines contra els humans. En una època en què les màquines eren cada cop més perfectes, els humans es varen sumir en la decadència. El dia que un robot va matar el seu amo per evitar ser destruït, els humans es van adonar de l'amenaça que representaren i intentaren destruir-les i finalment exiliar-les.

Els robots fundaren una nació pròpia i a causa de la seva naturalesa aviat fou la més avançada del món, sumint la resta de països en una crisi econòmica. Aquests intentaren un bloqueig sobre el país, impedint-los l'entrada a l'ONU, i més tard els bombardejaren amb armes nuclears. En aquest punt, els robots contraatacaren de forma brutal i definitiva. En una última acció desesperada, els humans bombardejaren gasos tòxics a l'atmosfera per tal de privar als robots de la seva font d'energia.

Acabada la guerra, els humans supervivents foren objecte d'experimentació per part de les màquines, que trobaren una manera d'aprofitar-se'n per obtenir-ne energia, conreant-los i mantenint-los connectats a Matrix.

Program[modifica]

Es presenta la clàssica diatriba vista a la pel·lícula, quan un humà decideix trair als seus companys per tal de tornar a ser inserit a Matrix i viure una vida que, malgrat ser fictícia, estarà lliure de preocupacions i problemes.

Kid's Story[modifica]

S'explica la història de com Neo alliberarà a un noi que (igual que ell anteriorment) comença a sospitar de l'existència de Matrix. Els agents el descobreixen i persegueixen i quan sembla que ja ha mort aconsegueix desconnectar-se sense prendre la píndola vermella, motiu pel qual es creu que pot ser el nou Elegit. El personatge apareix també a Matrix Reloaded i Matrix Revolutions com un admirador de Neo a qui agraeix profundament haver-lo desconnectat.

A detective story[modifica]

Un detectiu rep l'encàrrec de trobar a una estranya dona coneguda com a Trinity.

World Record[modifica]

Un esportista d'elit s'entrena durament per a batre el rècord del món de 100 metres llisos. De la mateixa manera que els humans desconnectats, comença a experimentar que les lleis de Matrix es poden trencar. Els agents el perseguiran per impedir que el seu coneixement faci que pugui desconnectar-se de Matrix.

Beyond[modifica]

Un grup de nens juguen en una casa encantada que en realitat es tracta d'un lloc on es produeixen errors de programació a Matrix (falta de gravetat, discontinuïtats temporals...)

Matriculated[modifica]

Un grup d'humans viuen allunyats de Zion i capturen màquines per tal d'introduir-les en una simulació de Matrix i humanitzar-les.

Enllaços externs[modifica]