Orde dels Companys d'Honor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentOrde dels Companys d'Honor
Modifica el valor a Wikidata
Imatge
Tipusorde Modifica el valor a Wikidata
Vigència4 juny 1917 Modifica el valor a Wikidata - 
FundadorJordi V del Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Rang↓  Venerable Orde de Sant Joan Modifica el valor a Wikidata
EstatRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Format per

L'orde dels Companys d'Honor (anglès: Order of the Companions of Honour) és un orde del Reialme del Commonwealth. Va ser fundat el 4 de juny de 1917 pel Rei Jordi V, com una recompensa en les fites extraordinàries a les arts, literatura, música, política, indústria o religió.

L'orde està formada pel Sobirà, amb un màxim de 65 Companys d'Honor, que originalment tenien una quota màxima de 45 membres del Regne Unit, 7 d'Austràlia, 2 de Nova Zelanda i 11 dels altres països. A més, es poden afegir estrangers com a membres honorífics. L'orde no confereix la cavalleria ni cap altre estatus, però els receptors d'aquest orde de classe única, anomenats simplement Membres, poder fer servir el post-nominal CH.

La insígnia[modifica]

La insígnia de l'Orde consisteix en un medalló ovalat amb un roure, un escut amb les armes reials penjant d'una branca, i a l'esquerra, un cavaller muntat amb l'armadura. Al voltant hi ha un anell en esmalt blau amb el lema de l'orde IN ACTION FAITHFUL AND IN HONOUR CLEAR (Fidel en l'acció i Pur en l'Honor) en lletres d'or. L'oval té a la part superior una corona imperial. Els homes llueixen la insígnia penjant del coll amb una vermella amb les vores daurades, i les dames en un llaç a l'espatlla esquerra.

Membres actuals[modifica]

Lord Tweedsmuir, com a Governador General del Canadà lluint la insígnia de Company d'Honor al voltant del coll

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Orde dels Companys d'Honor