Plaça Major (Arbeca)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Plaça Major
Imatge
Any 1915
Dades
TipusPlaça Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVI Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud330 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaArbeca (Garrigues) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 32′ 30″ N, 0° 55′ 27″ E / 41.54161°N,0.92421°E / 41.54161; 0.92421
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC13839 Modifica el valor a Wikidata

La Plaça Major és una obra del municipi d'Arbeca (Garrigues) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una plaça de forma irregular, més aviat allargassada, que va des del carrer Sant Joan al de Sant Jaume. A banda i banda hi ha porxos amb el seu interior embigat de fusta. La majoria de les cases són de carreus de pedra ben escairats i regulars, però també n'hi ha d'aparell irregular. D'aquestes últimes, n'hi ha que tenen els dintells de les obertures força regulars i destaquen respecte del conjunt.[1] També hi ha cases reformades amb façana arrebossada. La majoria són de planta baixa, primer pis i golfes, tot i que n'hi ha alguna de més alta. Són construccions dels segles xvi i xvii, destacant-ne les motllures renaixentistes d'algunes finestres, i les mènsules que suporten els balcons i la casa Pitchell.[1] Les arcades sobre les que se sostenen són de pedra, predominant la forma de mig punt en diverses dimensions, que arrenquen des del terra o bé sobre la base. N'hi ha una d'apuntada des del terra.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Plaça Major
  1. 1,0 1,1 1,2 «Plaça Major». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 febrer 2016].