Escut de Saint Christopher i Nevis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut de Saint Christopher i Nevis

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes estatal Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perSaint Kitts i Nevis Modifica el valor a Wikidata
Establert/
rehabilitat
1967 Modifica el valor a Wikidata
Altres detalls
EstatSaint Kitts i Nevis Modifica el valor a Wikidata

L'escut de Saint Christopher i Nevis es va adoptar el 16 de febrer del 1967, durant l'època de la federació amb Anguilla, i fou concedit per la reina Elisabet II. El 19 de setembre del 1983, arran de la independència del país, se'n va modificar el lema (l'anterior era Unity in Trinity, 'Unitat en la Trinitat').

Blasonament[modifica]

D'argent, un xebró de gules, acostat al cap de dues flors de ponciana al natural, una a cada banda, i d'una goleta al peu, també al natural. El cap d'atzur, carregat amb la testa d'un indígena caribeny al natural, dextrat d'una flor de lis d'or i sinistrat d'una rosa d'argent botonada de gules.

Té com a suports dos pelicans a banda i banda, el de la destra sostenint una palmera i el de la sinistra una canya de sucre, damunt una cinta amb el lema nacional en anglès: COUNTRY ABOVE SELF ('El país abans que un mateix').

Com a cimera, un casc amb llambrequí d'or i de sable, somat d'un borlet dels mateixos colors on descansa una corona mural de gules de la qual surt una torxa de sinople aguantada per una mà negra i una de blanca, ambdues al natural.

Escuts utilitzats anteriorment[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escut de Saint Christopher i Nevis