Jaume Font i Marí-Martí

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJaume Font i Marí-Martí
Biografia
Naixement1918 Modifica el valor a Wikidata
Terrassa
Mort18 setembre 2010 Modifica el valor a Wikidata (91/92 anys)
Activitat
OcupacióEscolta

Jaume Font i Marí-Martí (Terrassa, 1918 - 18 de setembre de 2010) fou un escolta i resistent català, premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla.

El 1932 es va integrar al moviment escoltista de Terrassa i formà part dels Minyons de Muntanya. Influït per Alexandre Galí i de Josep Maria Batista i Roca, es va dedicar a l'educació del jovent a través de l'escoltisme. Després de la guerra civil espanyola va treballar com a secretari de magatzemistes de fustes i formà part de l'organització militar del Front Nacional de Catalunya.[1] El 1949 va organitzar, sota el paraigua de l'església, el Campament general de Clans i Seccions de Minyons de Muntanya celebrat a Òrrius (Maresme), i va crear diversos agrupaments d'escoltes a les parròquies de la Sagrada Famíli i Sant Pere de Terrassa.

Preocupat per la memòria històrica catalana, el 1967 va fundar la Fonoteca Històrica de Catalunya, que recull enregistraments àudio-visuals d'esdeveniments i parlaments de personalitats del món cultural, polític i social de Catalunya. El 1991 va rebre un dels Premis d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla[2] El 1994 va crear, juntament amb Josep Maria Ainaud de Lasarte la Fundació Jaume Font[3] per assegurar la recerca dels documents recollits, que actualment es poden consultar a l'Arxiu Nacional de Catalunya.[4] El 1998 també va rebre la Medalla President Macià.[5]

Referències[modifica]