Esquirols terrestres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Esquirol terrestre)
Infotaula d'ésser viuEsquirols terrestres
Xerini Modifica el valor a Wikidata

esquirol terrestre pàl·lid Modifica el valor a Wikidata
Període
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaSciuridae
TribuXerini Modifica el valor a Wikidata
Osborn, 1910
Gèneres

Els esquirols terrestres (Xerini) són una tribu d'esciúrids que es caracteritzen pel seu pelatge, que és rígid i eriçonat. A vegades se'ls pot veure la pell a través dels pèls. Es tracta d'animals de costums molt terrestres que es classifiquen dins de la subfamília dels xerins.

Avui en dia es considera que probablement tenen una relació propera amb els protoxerinis, possibilitat que anteriorment s'havia descartat, encara que els esquirols terrestres presenten caràcters més basal que la resta de tribus del seu grup. Les dades genètiques donen suport a la pertinença de l'esquirol terrestre d'ungles llargues al grup dels esquirols terrestres, posada en dubte durant molt de temps, així com al monofiletisme del grup.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Esquirols terrestres
  1. Entrada «Xerini» de la Paleobiology Database (en anglès). [Consulta: 20 desembre 2022].

Bibliografia[modifica]

  • Michael D. Carleton, Guy G. Musser: «Order Rodentia». A: Don E. Wilson, DeeAnn M. Reeder (editora): Mammal Species of the World. A taxonomic and geographic Reference. Volum 2. 3a edició. Johns Hopkins University Press, Baltimore (Maryland), 2005. ISBN 0-8018-8221-4, pàg. 745–1.600.