Estació d'Aeroport de València

(S'ha redirigit des de: Estació de l'Aeroport de València)
Infotaula estacióEstació d'Aeroport de València
Informació general
MunicipiManises (Horta Sud) Modifica el valor a Wikidata
Propers trens121 Modifica el valor a Wikidata
OperadorMetrovalència Modifica el valor a Wikidata
PropietariFerrocarrils de la Generalitat Valenciana Modifica el valor a Wikidata
Nombre vies2 Modifica el valor a Wikidata
Nombre andanes1 Modifica el valor a Wikidata
Data obertura2007 Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 29′ 29″ N, 0° 28′ 28″ O / 39.4914768°N,0.474582°O / 39.4914768; -0.474582
Nom en la llengua original(es) Aeroport
(ca) Aeroport Modifica el valor a Wikidata
Dades (Edifici)
Construcció18 abril 2007 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estat d'úsen funcionament Modifica el valor a Wikidata

L'estació d'Aeroport és una estació terminal en les línies fèrries Rafelbunyol–València i Aeroport–Port de València d'ample mètric que dona servei a l'Aeroport de València. Amb la modificació de les línies el 2015, va deixar de ser una estació terminal a causa de la prolongació de la línia 5 fins a Riba-roja de Túria.

El 2007 va entrar en funcionament l'estació, que forma part de les línies i de Metrovalència.

Història[modifica]

Des de 1941 l'aeroport va tenir el seu propi baixador amb el nom «Aeròdrom», corresponent a la línia C4 de Rodalies València de Renfe Operadora. El baixador mancava d'accessibilitat, ja que per arribar a la terminal calia creuar uns 200 metres de carreteres.

L'any 2004 va ser aprovat un acord entre el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana, en el qual l'explotació del tram Aeroport-València passaria a assumir-se per la línia de MetroValencia en substitució de la línia C-4, i al seu torn el metro donaria servei a Riba-roja de Túria i a Vilamarxant. Degut a aquest acord el baixador va deixar de prestar servei en 2005, data en què es va desmantellar gran part de línia C-4.

Amb motiu de les obres de la nova terminal regional de l'aeroport de València, s'inclou en el projecte la construcció de l'estació subterrània "Aeroport", sota l'edifici terminal.

L'estació es va inaugurar a l'abril de 2007 baix de la terminal regional, amb la qual cosa es va fer accessible per metro des de la ciutat de València per primera vegada.[1]

L'estació formava part de la zona tarifària B fins a 2012, quan FGV va decidir canviar-la a la zona D, augmentant considerablement el preu del bitllet. Actualment es pot anar des de l'estació de l'aeroport fins al Port de València amb el mateix bitllet.

Serveis que presta l'estació[modifica]

L'estació presta servei tots els dies de la setmana, festius inclosos. Els trens surten amb una freqüència d'una hora, aproximadament. Disposa de taulells amb personal d'ajuda i venda de bitllets, així com màquines expenedores amb ajuda i ajuda per a persones amb discapacitat visual o auditiva.

Així mateix, està adaptada per a minusvàlids. L'estació disposa d'escales mecàniques en dos sentits, ascensors adaptats, portes cancel·ladores adaptades i accés a les andanes adaptat. També disposa de taulell d'ajuda.

Serveis ferroviaris[modifica]

Procedència/Destinació < Línia > Procedència/Destinació
Aeroport fi de trajecte Roses Rafelbunyol
Aeroport fi de trajecte Roses Marítim

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Estació d'Aeroport de València
  1. «Cinco años de metro hasta el aeropuerto de Manises» (en castellà). El Mundo, 18-04-2012.

Vegeu també[modifica]