Estadi General Pablo Rojas

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'Estadi General Pablo Rojas és un estadi de futbol de Paraguai, propietat del Club Cerro Porteño, amb capacitat per 32.910 espectadors des del 15 de desembre de 2009. La seva anterior aforament total era de 32.000. S'ubica en les instal·lacions del club, al Barri Obrer de la ciutat de Assumpció, Paraguai.

És més conegut comunament com '"La Olla Monumental" o simplement "La Olla". El seu nom fa honor a l'expresident de Cerro Porteño, el general Pablo Rojas, qui va dirigir al club durant 14 anys, sent a més artífex del creixement edilici de la institució.

En aquest estadi es va realitzar un partit de la Copa Amèrica 1999.

Estadi Pablo Rojas vista aèria


Història[modifica | modifica el codi]

Antics predis[modifica | modifica el codi]

Com s'ha esmentat anteriorment, la primera seu o lloc d'ubicació i d'activitat esportiva del Club va ser al voltant de la zona de la Capella Sant Joan de la ciutat de Assumpció.

Al voltant de 1924, arrendar un terreny municipal ubicat a Tercera Projectada i Tacuary, en el lloc on està instal·lat en l'actualitat el Santuari Nacional de La nostra Senyora del Perpetu Socors. Aquesta pista es va inaugurar bastant temps després, el 1 de juliol de 1927.


Posteriorment, igual que altres clubs de la Capital, Cerro Porteño va utilitzar el famós camp de la Cinquena Escobar. Després, un 27 de setembre de 1936 gràcies als grans esforços econòmics de la directiva, es va inaugurar el "Estadi Adriano Irala", nomenat així en homenatge a un els més estimats i recordats presidents de l'entitat blaugrana. Tal inauguració es va donar amb una trobada entre el club i Olimpia. El cop de peu inicial el va donar el fill de l'expresident del Cicló, l'encara nen Adriano Irala Burgos.

En la construcció d'aquest camp esportiu participar nombrosos presoners bolivians producte de la nefasta Guerra del Chaco, que va portar també amb si la total suspensió dels tornejos de la LPF. Aquest estadi va ser el primer al país a comptar amb un sistema lumínic permanent. En 1951 s'inauguren noves obres, com graderies de ciment al sector sud, un túnel, entre altres. Posteriorment, es disputa un partit entre Cerro Porteño i Llibertat que acaba igualat 2 a 2.


Afectuosament, aquest antic estadi és denominat: '"La olleta"' atès que tal camp futbolístic tocant al Avinguda Cinquena es manté avui dia amb renovada i moderna estructura per les activitats de les divisions menors del club, per les seves menors dimensions pel que fa a l'actual infraestructura esportiva.


Estadi Pablo Rojas(Club Cerro Porteño entrenando)

L'Olla "Tancada"[modifica | modifica el codi]

Història[modifica | modifica el codi]

Durant molts anys, diverses comissions directives i aficionats al club van mantenir constant la intenció de completar l'estructura arquitectònica, a manera de "tancar" íntegrament la circumferència de l'escenari esportiu

Per a aquest menester la principal condició era ampliar les propietats del club, pel fet que anteriorment on avui dia s'erigeixen la novel Platea, s'ubicava una modesta casa. Els amos es negaven rotundament a cedir els seus terrenys a les diferents dirigents qui els van anar acostant quantioses ofertes per l'immoble.

Aquestes circumstàncies negatives només va anar creant nombrosos comentaris i versions de tota mena per part de l'afició blaugrana, al · ludint que l'actuació dels amos es donava per ser simpatitzants del tradicional adversari del Cicló, el Club Olimpia, i fins i tot en algun moment es va arribar a dir que Osvaldo Domínguez Dibb Ex Pdte. del Olimpia va comprar la propietat únicament per impedir que es completés amb grades l'Olla Blaugrana

Platea Eng Joan H. Pettengill[modifica | modifica el codi]

Finalment després del passos de diverses generacions per tal somni i idea en comú, i després de tanta insistència i oferiments econòmics la CD presidida per l'Ing Luis Alberto Pettengill Vacca va aconseguir persuadir els propietaris i va adquirir el conflictiu terreny. Després el mateix President va oferir la construcció de la Platea com una donació de la "Família Pettengill Vacca", a manera de retre homenatge al seu mort pare, que va ser també president a principis dels anys 80 i un més d'aquells visionaris de l'esmentat projecte.

Va ser així com el 15 de desembre de 2009 es va inaugurar la nova platea del sector Sud-est, que donen sobre els carrers Novena Projectada i Parapití, denominades " 'Platea Eng Joan H. Pettengill '"Amb presències de diversos actuals i ex directius del club, destacant-se el Sr Luis Pettengil i el recentment Pdte. electe Dr Juan José Zapag, representants de l'Associació Paraguaiana de Futbol, entre ells el titular Lic Juan Ángel Naput, el Vice Alejandro Domínguez i convidats especials En l'acte d'inauguració es van escoltar emotives paraules de la mare del Pdte. sortint la Sra Virginia Vacca vídua de Pettengill, posteriorment es va beneir les obres per part del Pare Rafael Tanasio i en culminar una breu al · locució del Sr Naput, qui en el seu moment també fos un altre Pdte. de l'entitat.

El sector habilitat compta amb una capacitat total per a 1000 espectadors, en el qual es destaca un Llotja preferencial per a 10 directius d'equips visitants.

Coord.: 25° 18′ 00″ S, 57° 38′ 15″ O / -25.30000,-57.63750