Venga Monjas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Esteban Navarro)
Infotaula d'organitzacióVenga Monjas
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusduet còmic Modifica el valor a Wikidata
Format per

Lloc webhttp://vengamonjas.blogspot.com/ Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): vengamonjas Instagram: vengamonjas Youtube: UCQekShMsq2z0ce_BpCQ_Aew Spotify: 5ecJIAD5G0sorHeUymXDXA Musicbrainz: 81d345b1-ac91-4c14-a28c-58ea3a93d9c3 Modifica el valor a Wikidata

Venga Monjas és un duet còmic i de guionistes de Barcelona compost per Esteban Navarro i Xavier Daura, que van iniciar la seva activitat el 2006 col·laborant amb diverses creacions audiovisuals a la plataforma de vídeos d'internet YouTube.[1][2] Des de llavors, han projectat el seu estil d'humor en la creació diverses webseries i el seu treball de guionistes en sèries de televisió.

Trajectòria[modifica]

Xavi, que volia ser director de cinema còmic, va estudiar Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat de Barcelona.[3] Esteban, que volia ser dibuixant de còmics i fer animacions per Disney o Pixar, va estudiar Belles Arts en aquesta mateixa Universitat, i va fer un curs de disseny gràfic a l'Escola Joso de Barcelona. Quan tenien 20 anys, van decidir començar a gravar vídeos per pujar-los a Youtube amb una càmera de fotos de 3 MP que tenia opció de gravar vídeo, amb la qual tan sols disposaven de cinc minuts de gravació, havent d'estar així contínuament transferint els vídeos a l'ordinador, on posteriorment els s'editaven amb el programa d'edició Adobe Premiere.

Fer vídeos va ser un passatemps fins que el 2010 van començar a treballar com a guionistes de la sèrie Museo Coconut (Neox).[4] Es van traslladar a Madrid el 2007, on amb l'ajuda Nacho Vigalondo, que els va promocionar al seu bloc,[5] va aconseguir participar al programa Silenci (TV3). Des de llavors, Noguera ha col·laborat com a actor en nombroses ocasions amb Venga Monjas,[6] en curtmetratges com Llamadme Claudia o Smoker Phone, i en Da suisa, un webserie amb episodis que consisteixen en paròdies de capítols de Els Simpson amb aportacions pròpies del duet còmic, i l'èxit els ha portat a fer shows en sales de diverses ciutats d'Espanya.[7] El 2011 van crear per TNT la sèrie Galactic Gym, sobre un gos antropomorf que anava en un gimnàs.[8]

Esteban és membre de Verkeren on ell usa el teclat (sintetitzadors) la seva música es caracteritza per l'ús de seqüenciadors i sintetitzadors, que es basen en una formació rock de guitarres afilades, baixos rítmics i bateries disco, on primen les melodies pop i les lletres de temàtica reflexiva. També membre del grup de progressive metal Cheeto's Magazine.[9]

Referències[modifica]

  1. Marmisa, Javier. «Venga Monjas: “Da Suisa son los Simpson con droga caníbal”». Diario El País, 07-03-2017. [Consulta: 4 abril 2017].
  2. Fortuni, Ignasi. «Venga Monjas: 10 años haciendo reír a la parroquia». El Periódico, 14-02-2017. [Consulta: 4 abril 2017].
  3. «Los Venga Monjas cumplen diez años con show especial en Teatre Club Capitol». [Consulta: 6 abril 2017]. «Esteban Navarro soñaba con ser dibujante de cómics y hacer animación, pero estudió Bellas Artes y siguió un curso de Diseño Gráfico.»
  4. Venga Monjas: surrealismo y absurdo no apto para todos en thewatmag.com
  5. Entrevista a Esteban y Xavi de Venga Monjas en cmonmurcia.com
  6. Miguel Noguera en blackiebooks.org
  7. Villena, Pedro. «Venga Monjas: “Hay gente que es de comedia de un tío cínico o neurótico, nosotros somos más de pareja de amigos que son tontos”» (en castellà). Magnolia. Revista de crítica y análisis cinematográfico, 25 julio. [Consulta: 4 abril 2017].
  8. TNT se lanza a crear su propio 'Adult Swim' en espinof.com
  9. «Venga Monjas: "En Internet hay que despertar a la abuela"» (en castellà), 07-09-2009.