Eva Briegel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEva Briegel

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement3 desembre 1978 Modifica el valor a Wikidata (45 anys)
Leonberg (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant, compositora de cançons Modifica el valor a Wikidata
Membre de
GènerePop Modifica el valor a Wikidata
InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm3348467 Spotify: 46Ks1huLimSVHpgTUruVoj Musicbrainz: 95fd8e13-9b61-47e6-a704-1c0cbd00af6b Discogs: 630959 Allmusic: mn0001885115 Modifica el valor a Wikidata

Eva Briegel (3 de desembre de 1978, Leonberg prop de Stuttgart) és una cantant d'Alemanya i membre de la formació de rock Juli.

Vida personal[modifica]

La família de Briegel va viure a Böblingen el 1978, quan Eva va néixer. El 1982 es van mudar a Langgöns, Hessen, on Eva va assistir a l'escola primària, abans de mudar-se a Linden on Eva va assistir a l'escola Anne-Frank-Schule. després de passar un any a la Liebigschule en Gießen, finalment es va graduar de la Gesamtschule Gießen-Ost. En el seu últim any de l'escola, Eva va cantar en una sèrie de grups i per a diferents projectes i va mostrar un gran interès en una carrera en la música. No obstant això, va començar a estudiar Història de l'Art a Heidelberg i es va retirar després del primer semestre. Després va passar diversos anys estudiant diversos temes en la Justus-Liebig-Universität Gießen però mai es va graduar. Durant aquest temps va tenir diverses ocupacions parcials venent instruments musicals i ordinadors. Més tard va treballar com a cambrera. Eva Briegel és una vegetariana estricta i està compromesa amb el grup dels drets dels animals, PETA.[1]

Carrera[modifica]

Eva Briegel en una actuació en directe el 2015

El 2000 Goodwell Music va sol·licitar a Eva reemplaçar com a cantant a Miriam Adameit en la formació Sunnyglade. Ella va acceptar immediatament i es va convertir en la nova cara de la formació. En 2000 el nom de la formació va ser canviat a Juli (juliol en alemany). A pesar que originalment cantava cançons amb lletres en anglès, Juli va tornar a cantar en la seva llengua materna. Eva Briegel va dir més tard: "No vam tornar a cantar en alemany per trobar la nostra identitat, ni de bon tros - simplement no érem prou bons en anglès per expressar com ens sentim en les nostres cançons." La formació ha editat dos discos molt reeixits, Ist Juli (és juliol, 2004) i Ein neuer Tag (Un nou dia, 2006), els quals han aconseguit múltiples discos de platí.

Discografia[modifica]

  • Releases (German chart rànquing) a Alemanya:
    • "Perfekte Welle" (2)
    • "Geile Zeit" (19)
    • "Regen und Meer" (31)
    • "Warum" (47)
    • "Donessis Leben" (5)
    • Primer àlbum "És ist Juli" (2)
    • Secgundo àlbum "Ein neuer Tag" (1)
  • Guanyadors del Bundesvision Song Contest el 12 de febrer de 2005.
  • Bambi a la categoria "Music national" el 30 de novembre de 2006.
  • "Eins Live Krone" (Radio Award) a la categoria "Millor Grup".

Referències[modifica]

  1. «peta.de sobre la participació d'Eva Briegel's pen la seva campanya». Arxivat de l'original el 2009-01-08. [Consulta: 6 abril 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Eva Briegel