Temporada 1962-1963 del FC Barcelona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: FCB 1962-1963)
Infotaula temporada club esportiu Futbol Club Barcelona
Temporada 1962-1963
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
EquipFC Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Períodetemporada 1962-1963 Modifica el valor a Wikidata
Organigrama
President Enric Llaudet
Entrenador Ladislau Kubala
Josep Gonzalvo
EstadiCamp Nou
Competició
Campionat de LligaSisè
Copa del GeneralissimCampió
Copa de FiresVuitens de final
Local
Visitant

Les dades més destacades de la temporada 1962-1963 del Futbol Club Barcelona són les següents:

1963[modifica]

Juny[modifica]

  • 23 juny - Títol Copa del Generalísimo. Final. El Barça s'imposa al Real Zaragoza (3-1) al Camp Nou, que per primera vegada acull una final de Copa aprofitant la visita de Franco a Barcelona. Pereda, Kocsis i Zaldúa són els golejadors blaugrana i Villa marca pels aragonesos.

Maig[modifica]

  • 19 maig - Copa del Generalísimo. Vuitens de final. Tornada. El Barça força el partit de desempat en vèncer a l'Elx CF a l'estadi per 4-1. Camps, Gensana, Benítez y Zaldúa marquen pels blaugrana en una gran segona part.
  • 15 maig - El primer equip es concentra a Caldes de Montbui per a preparar el partit de tornada de Copa amb l'Elx CF. --- Homenatge a l'exjugador Gustau Biosca a la Penya Solera.
  • 14 maig - El club fa públic el traspàs del jugador uruguaià Alcides Silveira al club argentí Boca Juniors
  • 12 maigCopa del Generalísimo. Vuitens de final. Anada. Contundent desfeta del Barça a l'Estadi Altabix (4-1) davant un Elx CF que juga gairebé tota la segona part amb deu homes. Zaldúa marca pels blaugrana.
  • 7 maig – L'assemblea general extraordinaria acull 137 compromisaris a la sala CAPSA i autoritza per unanimitat al Consell Directiu del club per a enderrocar el camp de Les Corts i vendre els terrenys. Així mateix a aprova el trasllat del bust de Joan Gamper al Camp Nou
  • 5 maig - Copa del Generalísimo. Setzens de final. Tornada. Malgrat la derrota a la Condomina davant el Real Múrcia (1-0), el Barça es classifica pels vuitens de final.

Febrer[modifica]

  • 17 febrer - 21a. jornada de Lliga. El Barça es refà amb una golejada (4-0) sobre l'Elx CF al Camp Nou. Zaldúa (3) i Pereda són els golejadors. Pesudo, lesionat en rebre un cop de peu al cap, és substituït per Celdrán a la porteria.

Gener[modifica]

  • 8 gener - El president Enric Llaudet fa públic el cessament de Kubala com a entrenador del primer equip i la seva substitució per l'exjugador del club Josep Gonzalvo.
  • 6 gener - 15a. jornada de Lliga. Ensopegada al Camp Nou del Barça, que no passa de l'empat (1-1) davant el RCD Mallorca. Pedro Zaballa marca el gol dels blaugrana, que acaben la primera volta en 7è lloc, a sis punts del líder Reial Madrid.
  • 3 gener - L'entrenador Laszlo Kubala remet una carta a la Junta Directiva en la qual s'ofereix per a tornar a jugar amb el primer equip i simultanejar-ho amb les tasques d'entrenador
  • 2 gener - Copa de Fires. Vuitens de final. Desempat. L'Estrella Roja venç (1-0) i elimina el Barça amb un gol de penal rigorós. El partit es disputa a l'estadi Leo Lagrange de Niça davant 5.000 espectadors. Benítez, que juga com a davanter centre, es lesiona i després és expulsat per agredir un contrari.
  • 1 gener - El primer equip passa la nit de Cap d'Any a l'hotel Beau Rivage de Niça, en espera del partit de desempat de la Copa de Fires, que els enfronta als iugoslaus de l'Estrella Roja de Belgrad.

1962[modifica]

Desembre[modifica]

  • 30 desembre - 14a. jornada de Lliga: Desfeta blaugrana a Pamplona enfront del cuer Osasuna (3-1). Villaverde fa el gol del Barça i Rodri es lesiona al menisc. Alguns titulars com Fusté i Vergés no han pogut viatjar a Navarra en quedar aïllats per la gran nevada caiguda sobre Catalunya.
  • 23 desembre - 13a. jornada de Lliga: Ajustada victòria del Barça enfront del Córdoba (2-1) amb gols de Martí Vergés i Luis Alberto Cubilla i penal errat per Gràcia. Els blaugrana ocupen el cinquè lloc, a 5 punts del Reial Madrid.
  • 19 desembre - Copa de Fires. Vuitens de final. Tornada. El Barça força el partit de desempat en vèncer l'Estrella Roja a l'Estadi (1-0). Kubala fa jugar Julio César Benítez de davanter centre i Cubilla marca de xilena el gol decisiu a quatre minuts del final. Partit dur amb Jesús Pereda i Kovacevic expulsats per agressió mútua.
  • 16 desembre - 12a. jornada de Lliga: Derrota del Barça a la Romareda (2-1) enfront del Reial Saragossa. Els aragonesos obren el marcador gràcies a un rigorós penal xiulat per Birigay i Gràcia fa el gol blaugrana.
  • 9 desembre - 11a. jornada de Lliga: Barcelona i Atlètic de Madrid empaten sense gols (0-0) al Camp Nou. Sospitós arbitratge de Zariquiegui que permet la duresa de Jorge Griffa i la defensa atlètica i ignora diversos penals a l'àrea dels matalassers. El líder Reial Madrid ja és a quatre punts. - Inaugurada a l'Estadi la sala de trofeus.
  • 2 desembre - Copa de Fires. Vuitens de final. Anada. L'Estrella Roja de Belgrad supera el Barça (3-2) després de remuntar dos gols inicials de Cubilla i Villaverde. Els iugoslaus, d'acord amb la reglamentació de la UEFA, es reforcen amb dos extrems de l'OFK Belgrad.

Novembre[modifica]

  • 25 novembre - Victòria blaugrana (1-2) en l'amistós contra la selecció de Berlin jugat a la capital alemanya. Villaverde i el jove Eladio marquen els gols del Barça en un partit amb destacada actuació del porter Celdrán.

Octubre[modifica]

Setembre[modifica]

  • 12 setembre - Copa de Fires. Final. Tornada. El València CF es proclama campió en empatar al Camp Nou (1-1). Sandor Kocsis fa el gol blaugrana i l'equip de Scopelli empata a l'últim minut per mitjà de Guillot.
  • 11 setembre - El president Llaudet declara a la premsa que farà les funcions de delegat de camp en el partit de tornada amb el València per tal que el públic l'escridassi a ell.
  • 8 setembre - Copa de Fires. Final. Anada. El Barça surt severament golejat de Mestalla (6-2) en el primer partit de la final. Sandor Kocsis avança per dos cops als blaugrana, però una nit inspiradísima dels valencians amb gols de Guillot (3), Yosu (2) i Héctor Núñez deixen pràcticament decidit el títol. L'àrbitre francès Barbéran ignora unes clares mans de Chicao dins de l'àrea amb 1-2 al marcador.

Plantilla[1][2][modifica]

Classificació[modifica]

Resultats[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Página web oficial de LaLiga | Liga de Fútbol Profesional» (en castellà). [Consulta: 25 desembre 2017].
  2. «Plantilla del Barcelona 1962-63». [Consulta: 25 desembre 2017].