Flussgebietsgemeinschaft Elbe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: FGG Elba)
Infotaula d'organitzacióFlussgebietsgemeinschaft Elbe
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata

Lloc webfgg-elbe.de Modifica el valor a Wikidata

La Flussgebietsgemeinschaft Elbe o la Comunitat de la conca de l'Elba (FGG) és una associació de deu estats alemanys riberencs del riu de l'Elba o dels seus afluents: Baviera, Berlín, Brandenburg, Hamburg, Mecklemburg-Pomerània Occidental, Baixa Saxònia, Saxònia, Saxònia-Anhalt, Slesvig-Holstein i Turíngia i de l'estat federal d'Alemanya que van federar-se per aplicar la directiva europea a la part alemanya de la conca de l'Elba, el 4 de març del 2004.[1]

L'objectiu primer de la comunitat és la renaturalització de l'Elba, dels seus afluents i del mantell freàtic fins que obtinguin la qualitat d'aigua bona el 2015.[2][3] Per més, ha de coordinar les accions per protegir les terres a la vora del riu contra les inundacions.[4] Aquesta tasca és ambiciosa, i segons un informe del 2009 quedaven molts d'obstacles, com l'absència d'un pas de peix efectiu a Geesthacht.[5][6]

Per a millorar l'eficàcia de les accions, el projecte va subdividir-se en cinc zones segons una lògica hidrogràfica, com que les conques de l'Elba i dels seus principals afluents no corresponen gaire a les fronteres administratives. De la frontera amb Txèquia fins a la boca al mar del Nord són:

  1. Conques de l'Elba superior, del Mulde i del Schwarze Elster
  2. Conca del Saale
  3. Conques de l'Elba mitjana i de l'Elde
  4. Conca del Havel
  5. Elba marítima: el tram sotmès al moviment de la marea fins a Geesthacht i l'estuari al mar del Nord

Referències[modifica]

  1. «Flussgebietsgemeinschaft Elbe (FGG-Elbe)»[Enllaç no actiu], Bildung für nachhaltige Entwicklung, (en català: La comunitat del riu Elba (FGG Elbe))
  2. gip, «Die Ziele der Flussgebietsgemeinschaft», Hamburger Abendblatt, 10 de maig de 2011, (en català: Els objectius de la FGG de l'Elba)
  3. «Das Fachinformationssystem (FIS) der FGG Elbe»[Enllaç no actiu], Magdeburg, FGG Elbe, Consulta el 7 de maig de 2012, (en català: El sistema d'informació professional de la FGG Elba)
  4. Ministerium für Landwirtschaft und Umwelt, Wasserrahmenrichtlinie[Enllaç no actiu] (en català: El 22 de desembre 2000, l'aplicació de la Directiva marc de l'aigua va ser efectiva)
  5. «Experten: Weiter Weg bis zum guten Zustand der Elbe», Die Welt, 25 de setembre de 2009, (en català: El camí cap a un estat «bo» de l'aigua de l'Elba és llarg)
  6. «Bewirtschaftungsplan und Maßnahmenprogramm Elbe»[Enllaç no actiu], Kiel, Schleswig-Holstein, Consulta el 7 de maig de 2012

Enllaços externs[modifica]