FaceTime

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Facetime)
FaceTime
Modifica el valor a Wikidata

Tipusvídeoconferència
Versió inicial
iOS: 24 juny 2010
macOS: 24 febrer 2011 Modifica el valor a Wikidata
Versió estable1.1.1
Llicènciapropietària
Característiques tècniques
Sistema operatiuMac OS X
IOS
PlataformaiOS, iPadOS, Watch OS, macOS i navegador web Modifica el valor a Wikidata
Formatdescàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradapantalla tàctil, ratolí i teclat d'ordinador Modifica el valor a Wikidata
Equip
Creador/sApple Inc Modifica el valor a Wikidata
Desenvolupador(s)Apple
DistribuidorMac App Store i App Store Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webhttp://www.apple.com/fr/mac/facetime/

Facetime és una aplicació de videoconferència desenvolupada per Apple disponible a iPhone, iPad, Mac i iPod touch. Aquest sistema funciona generalment amb un identificador Apple.

Va ser anunciat el 7 de juny de 2010 per a iPhone, l'1 de setembre de 2010 per al iPod touch de 4ª generació, el 20 de novembre per a Mac, el 2 de març va ser anunciat per al iPad 2, el 14 d'octubre del 2011 va ser anunciat per al iPhone 4s i el 19 de març de 2012 va ser anunciat per al nou iPad.

FaceTime opera amb xarxes Wi-Fi, cel·lulars 3G i 4G, i permet transmetre el video tant amb la càmera frontal com la posterior del iPhone, iPod touch o el iPad i la càmera FaceTime dels Mac.

El protocol de comunicació va ser anunciat com un estàndard obert, d'aquesta manera altres empreses també el poden utilitzar.

Implementació[modifica]

Actualment, FaceTime funciona mitjançant connexions Wi-Fi i cel·lulars; i els usuaris únicament poden comunicarse oficialment disposant d'un dispositiu iOS amb càmera FaceTime o Mac amb càmera iSight entre ells.

FaceTime està integrat als dispositus amb una app del mateix nom. Quan s'està realitzant una trucada, cal prémer el botó FaceTime per passar a la videoconferència. El botó FaceTime, una icona que representa una càmera de vídeo, ocupa el lloc que en les anteriors versions de l'iPhone tenia el botó per deixar la trucada en pausa, com Apple no estava disposada a afegir-se un lloc més, ens insta a fer servir el botó de silenci, encara que deixant premut poc més d'un segon aquest, s'activarà la funció de pausa. També és possible fer una trucada FaceTime en l'aplicació Contactes.[1]

Referències[modifica]

  1. «Facetime for PC: Download Facetime for Windows 10/8.1/8/7/XP & Mac» (en anglès), 02-05-2017. Arxivat de l'original el 2018-12-09. [Consulta: 7 desembre 2018].