Factor 5

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFactor 5
Dades
Tipusdesenvolupador de videojocs Modifica el valor a Wikidata
Indústriaindústria del videojoc Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaGmbH Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1987
15 març 2017, Colònia Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolició2010 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Produeixvideojoc Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webfactor5.com Modifica el valor a Wikidata

Factor 5 és una empresa independent desenvolupadora de videojocs i programari. L'empresa va ser co-fundada per cinc ex-treballadors de Rainbow Arts el 1987 a Colònia (Alemanya), la qual cosa va servir d'inspiració per al nom de l'estudi, abans de traslladar-se a San Rafael (Califòrnia) el 1994. Julian Eggebrecht, un dels cinc co-fundadors inicials, és actualment el president de l'empresa.

Història[modifica]

Factor 5 va començar desenvolupant jocs per a les computadores Commodore 64, Amiga i Atari ST, on prompte va obtenir èxit amb la sèrie Turrican. Durant molt temps, Factor 5 va ser un destacat desenvolupador second-party exclusiu de Nintendo, desenvolupant jocs i eines de middleware per a l'empresa. Durant eixa època, l'estudi va obtenir una crítica considerable i elogis per la seua capacitat tècnica, produint els quals sovint són citats com alguns dels títols més avançats visualment de Nintendo 64 i Nintendo GameCube. Factor 5 també va desenvolupar per a Nintendo dues eines de middleware molt conegudes, MusyX, un sistema de so produït en cooperació amb Dolby Laboratories, i DivX For Games SDK, integrant la funcionalitat del popular còdec de vídeo en les eines de desenvolupament de Nintendo.

A la fi de desembre de 2008, diversos mitjans de comunicació en línia van informar que Brash Entertainment (distribuïdora de l'actual projecte de Factor 5) es tancaria al final del mes després de passar per problemes financers. Aquesta sobtada interrupció en el finançament va deixar a Factor 5 amb les seues pròpies dificultats de finançament. L'estat actual de l'empresa no ha estat oficialment anunciat, però informes interns sense confirmar afirmen que han cessat les seues operacions. [1]

Jocs[modifica]

Wii[modifica]

  • Julian Eggebrecht, president de Factor 5, ha confirmat en una entrevista que s'està desenvolupant un joc, que no és de Consola Virtual, per a Wii.[2] Abans que la Wii fóra llançada l'empresa havia anunciat una seqüela de Pilotwings, però aquest projecte ja no està en els seus plans.[2]

PlayStation 3[modifica]

  • Lair (2007)
  • Untitled Project (2009)[3]

Nintendo GameCube[modifica]

Nintendo 64[modifica]

PlayStation[modifica]

Super Nintendo Entertainment System[modifica]

Sega Genesis[modifica]

Game Boy[modifica]

PC[modifica]

  • Tony & Friends in Kellogg's Land (1994)[4]

Amiga[modifica]

Atari ST[modifica]

Tecnologia[modifica]

Referències[modifica]

  1. Faylor, Chris «Factor 5 'Officially Closed'». Shacknews [Consulta: 4 març 2009].
  2. 2,0 2,1 Casamassina, Matt «Official: Factor 5 Back on Wii». IGN [Consulta: 17 maig 2010]. Arxivat 2008-11-18 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2008-11-18. [Consulta: 17 maig 2010].
  3. «IGN PS3: Games, Cheats, News, Reviews, and Previews» (en anglès). Arxivat de l'original el 2010-05-15. [Consulta: 17 maig 2010].
  4. TheLegacy Arxivat 2016-03-03 a Wayback Machine., Consultat el 30 d'octubre de 2008.

Enllaços externs[modifica]