Facturatge

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El contracte de facturatge és bàsicament, aquell contracte pel qual un comerciant o fabricador cedeix a un factor (empresa de facturatge), els seus drets sobre crèdits a canvi de que la societat de factoring els hi aboni anticipadament, però deduint d'aquest import una comissió.

El 'facturatge' o ''''factoring'''' és un producte financer que els bancs o caixes d'estalvi ofereixen a les empreses. Suposa donar dos serveis: administració de cobraments i finançament. A través d'aquesta operació, una empresa o comerciant contracta a un banc o entitat financera la gestió de tots els seus cobraments i l'avenç dels mateixos en canvi d'un interès.

El factoring és la prestació d'un conjunt de serveis administratiu-financers que realitza la Companyia de Factoring, a un Client (empresa venedora), respecte de la facturació a curt termini, originada per la venda de mercaderies o prestació de serveis, i que li cedeix la citada empresa venedora a la Companyia de Factoring. Consisteix en la compra dels crèdits originats per la venda de mercaderies a curt termini.

Utilització[modifica | modifica el codi]

Les PIME (Petita i Mitjana Empresa) poden utilizar el factoring per satisfacer les seves necessitats de capital circulant, especialment en els Estats membres en els que l'accés als préstecs bancaris és limitat. El factoring és atractiu per a les PIME que venen a grans empreses amb elevats nivells de solvència creditícia; els usuaris del factoring són les PIME dels sectors industrial i de la distribució. El factoring no és adequat per empreses amb models de pagaments complexes o per les que compten amb una clientela molt àmplia.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Facturatge Modifica l'enllaç a Wikidata