Facultat de Biologia (UB)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFacultat de Biologia
Dades
Tipusfacultat universitària
edifici Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1974
Activitat
Estudis ofertsGrau en Biologia, Grau en Bioquímica, Grau en Biotecnologia, Grau en Ciències Biomèdiques i Grau en Ciències Ambientals.
Governança corporativa
Seu 
DeganatDra. Rosina Gironès Llop
Depèn deUniversitat de Barcelona
CampusCampus Diagonal
Part deXarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives
Indicador econòmic
FinançamentPúblic
FinançadorGeneralitat de Catalunya

Lloc webwww.ub.edu/biologia

La facultat de biologia de la Universitat de Barcelona es va crear l'any 1974, pionera a l'estat espanyol.[1][2] L'any 1982, la facultat es trasllada a l'edifici de l'avinguda Diagonal de Barcelona, el seu emplaçament en l'actualitat.[3] Avui en dia, la facultat oferta estudis de grau de Biologia, Ciències Ambientals, Biotecnologia, Ciències Biomèdiques, Bioquímica i Bioinformàtica; així com diversos programes de màsters universiatris, postgraus i doctorat.

Actualment, la facultat de biologia consta de tres edificis principals: l'edifici Margalef, l'edifici Prevosti i l'edifici Durfort. Entre l'edifici Margalef i el Prevosti, s'hi troba soterrada la biblioteca de la facultat, que ocupa un quart edifici. La biblioteca disposa d'una superfície de 2.455 m² distribuïts en dues plantes i té accés a més de 41.000 monografies i múltiples arxius personals d'antics professors (e.g. Ramon Margalef i López i Antoni Prevosti i Pelegrín, entre d'altres).[4] La facultat també disposa d'un estabulari i d'un hivernacle.[5]

Departaments[modifica]

L'any 2016, els antics departaments es van patir una re-estructuració, passant dels nou departaments antics a només quatre en l'actualitat.[6]

Departaments actuals[modifica]

Departaments antics[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Universitat de Barcelona - Facultat de Biologia». [Consulta: 21 maig 2018].
  2. Durfort, Mercè «Història de l'ensenyament de la Biologia a la Universitat». Treballs de la Societat Catalana de Biologia, 2012, pàg. 285-297. DOI: 10.2436/20.1501.02.124.
  3. «Història - Universitat de Barcelona». [Consulta: 21 maig 2018].
  4. «CRAI Biblioteca de Biologia | Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació - CRAI UB». [Consulta: 21 maig 2018].
  5. «Universitat de Barcelona - Facultat de Biologia». [Consulta: 21 maig 2018].
  6. «Universitat de Barcelona - Facultat de Biologia». [Consulta: 21 maig 2018].