Falstaff

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «Falstaff (desambiguació)».
Infotaula personatgeFalstaff

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge literari Modifica el valor a Wikidata
Creat perWilliam Shakespeare Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraEnric IV, part 1, Henry IV, Part 2, Campanades a mitjanit, Les alegres comares de Windsor, Falstaff i Le songe d'une nuit d'été Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócavaller Modifica el valor a Wikidata
Altres
EquivalentSir John Falstaff (en) Tradueix, Falstaff (en) Tradueix i Sir John Falstaff (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Goodreads character: 33579

Sir John Falstaff és un personatge de ficció que apareix en tres drames de William Shakespeare. En les dues obres de teatre Enric IV, és un company del príncep Hal, el futur rei Enric V. A Les alegres comares de Windsor és el pretendent bufonesc de dues dones casades.

Per bé que és sobretot una figura còmica, Falstaff encara encarna una mena de profunditat comuna als principals personatges de Shakespeare. Un gras, vanitós, jactanciós i covard cavaller, passa la major part del seu temps bevent a la taverna del Cap del Senglar amb delinqüents d'estar per casa, que viuen dels diners robats o de manllevar. Falstaff porta l'aparentment capritxós príncep Hal a problemes, i en última instància, és repudiat per Hal quan aquest es converteix en rei.

En l'Acte II, Escena III d'Enric V, la seva mort és descrita per Mistress Quickly en termes que fan referència a la descripció de Plató de la mort de Sòcrates.

Falstaff des de llavors ha aparegut en altres obres, sobretot en les òperes de Giuseppe Verdi, Ralph Vaughan Williams i Otto Nicolai. Les òperes se centren en el seu paper a Les alegres comares de Windsor.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Falstaff