Far de Cap Vidio

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 11:45, 19 maig 2016 amb l'última edició de General Basset (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Far de Cap Vidio
Imatge
Dades
TipusFar Modifica el valor a Wikidata
Construcció1950 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Materialpedra Modifica el valor a Wikidata
Mesura9 (alçària) m
Abast del far25 mn Modifica el valor a Wikidata
Altura focal101 m Modifica el valor a Wikidata
Il·luminació característica d'un farL 0 3 oc 4 7 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCudillero (província d'Astúries) Modifica el valor a Wikidata
Banyat perOceà Atlàntic Nord Modifica el valor a Wikidata
Map
 43° 35′ 35″ N, 6° 14′ 42″ O / 43.593°N,6.245°O / 43.593; -6.245

El far de Cap Vidio, es troba en el cap del mateix nom, en la localitat de Oviñana, concejo de Cudillero, Principat d'Astúries.

En 1942, començà a plantejar-se la possibilitat de construir un far en la zona propera al Cap Vidio, sobre tot degut al considerable nombre de naufragis a la zona del Cap Vidio i els illots propers. D'aquesta manera s'aprova establir en els penya-segats de la punta nord una llum blanca de llampades aïllades equidistants i 25 milles d'abast. Finalment, en 1950 s'inaugura el far.

Presenta una òptica catadriòptica des del seu origen, i l'aparell òptic està format per quatre panells diòptrics, és a dir, quatre prismes de feix aeri que peremeten la desviació dels centelleigs 28º cap amunt, cosa que gtambé és agraïda per la navegació aèria.[1] Presenta un recinte emmurallat, amb dues construccions independents, a la vora d'uns impressionants penya-segats de gairebé 100 metres d'altura.[2] El far està situat en una torre cilíndrica, de nou metres d'altura, de mamposteria, adossada a l'edifici principal.[3] Al far no hi viu cap persona, tampoc existeix cap museu a les seues instal·lacions i no es permet la visita. Està adscrit a l'Autoritat Portuaria d'Avilés.[4]

Referències

Bibliografia

  • Faros de España. Edit. Puertos del Estado. Ministerio de Fomento
  • Libro de faros y señales de niebla. Edit. Instituto Hidrográfico de la Marina.2008

Enllaços externs