Ferran Martínez Castellano

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFerran Martínez Castellano
Biografia
Naixement1942 Modifica el valor a Wikidata (81/82 anys)
València Modifica el valor a Wikidata
1r Batle de València
21 abril 1979 – 5 octubre 1979
← Miquel Ramón i IzquierdoRicard Pérez Casado → Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Obrer Espanyol Modifica el valor a Wikidata

Ferran Martínez Castellano (València, 1942) és un polític valencià. Durant la transició democràtica va treballar a l'empresa Marcol i fou tresorer de la secció valenciana del PSOE.

Quan se celebraren les eleccions municipals el 3 de març de 1979, les primeres celebrades després de la Dictadura franquista, fou escollit alcalde de València pel seu partit. Vencedor de les eleccions, alhora participà en el XXVIII Congrés del PSOE, on fou un dels ponents que defensaren el manteniment del marxisme en l'ideari del partit, contràriament al que defensava Felipe González; alhora, també fou un dels membres de la direcció valenciana que s'oposaren a la integració del PSPV en el PSOE, i que finalment va perdre.

Això li va provocar l'enfrontament amb la direcció del partit. El setembre fou expulsat del PSOE i obligat a dimitir com a alcalde sota l'acusació d'un desfasament en el pressupost dels comptes del PSOE valencià, sent substituït per Ricard Pérez Casado. Va recórrer aquesta decisió al Tribunal Constitucional, qui li va donar la raó i obligà a retornar-li el càrrec, encara que no el va tornar a ocupar. Amb aquesta sentència el Tribunal va establir la doctrina sobre la condició d'elegits a les diferents llistes dels partits.

Referències[modifica]



Càrrecs públics
Precedit per:
Miguel Ramón Izquierdo
Alcalde de València
Escut de València

1979-1979
Succeït per:
Ricard Pérez Casado