Festival de la Cançó d'Eurovisió 2007

Plantilla:Infotaula esdevenimentFestival de la Cançó d'Eurovisió 2007
Imatge
Serebro, amb Song #1, va obtenir la 3a posició amb 207 punts al Festival d'Eurovisió del 2007
Map
 60° 10′ 00″ N, 24° 56′ 00″ E / 60.16667°N,24.93333°E / 60.16667; 24.93333
Text del lemaTrue Fantasy Modifica el valor a Wikidata
TipusFestival d'Eurovisió Modifica el valor a Wikidata
Data12 maig 2007
10 maig 2007 Modifica el valor a Wikidata
Número d'edició52 Modifica el valor a Wikidata
2006 Modifica el valor a Wikidata
2008Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióHartwall Areena (Finlàndia) Modifica el valor a Wikidata, Hèlsinki (Finlàndia) Modifica el valor a Wikidata
EstatFinlàndia Modifica el valor a Wikidata
PresentadorJaana Pelkonen
Mikko Leppilampi Modifica el valor a Wikidata
Nombre de participants42 Modifica el valor a Wikidata
Participant
IntèrpretFestival de la Cançó d'Eurovisió Modifica el valor a Wikidata
Gènerepop Modifica el valor a Wikidata
Guanyador
Mitjà de comunicació
Emissora originalSeoul Broadcasting System Modifica el valor a Wikidata

Lloc webeurovision.tv… Modifica el valor a Wikidata
Hashtag#ESC2007 i #Eurovision2007 Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0991273 Modifica el valor a Wikidata

El Festival de la Cançó d'Eurovisió 2007 fou la 52a edició d'aquesta festa. La data de la semifinal fou el 10 de maig, i el 12 de maig de 2007 es va celebrar la final del concurs europeu a Hèlsinki (Finlàndia) perquè el grup de rock Lordi havia guanyat el Festival de 2006 a Atenes, amb la cançó Hard Rock Hallelujah.

Representants de 42 ens públics de televisió participaren en aquesta edició, 24 dels quals van disputar la final. Els deu primers de l'any 2006 i el Big Four: França, Alemanya, Espanya i el Regne Unit tenien automàticament el dret de participar directament a la final. Els altres participants van haver de passar per la semifinal.

Països participants[modifica]

  Països participants que es van classificar per a la final.
  Països participants que no es van classificar per a la final.
  Països que hi van participar al passat però no el 2007.
País Ens televisiu Plans per Eurovisió 2007 Candidats escollits
Albània Albània RTVSh (Radio Televizioni Shqiptar) - Semifinalista Albània va seleccionar els seus representants al tradicional Festivali i Këngës, que es va celebrar el 23 de desembre de 2006. En aquest festival, tot i ser televisat, el guanyador és escollit exclusivament per un jurat i no per l'audiència. Aida & Frederik Ndoci representaren Albània al Festival de 2007 amb la cançó Hear my plea.
Alemanya Alemanya NDR (Norddeutscher Rundfunk) - Finalista La NDR va dur a terme el seu tradicional certamen de selecció anomenat Grand Prix Vorentscheid amb tres participants. Aquest certamen va tindre lloc el 8 de març de 2007. Com a membre del 'Big Four', està classificada directament per a la final. Roger Cicero representà Alemanya al Festival de 2007 amb la cançó Frauen regieren die Welt.
Andorra Andorra RTVA (Ràdio i Televisió d'Andorra) - Semifinalista L'ens públic d'Andorra va anunciar oficialment el 15 de gener de 2007 el grup escollit internament per representar el Principat al Festival. Anonymous representaren Andorra al Festival de 2007 amb la cançó Salvem el món.
Armènia Armènia ARMTV (Armenian Television) - Finalista La ARMTV va organitzar una preselecció oberta el 25 de febrer de 2007. Hayko representà Armènia al Festival de 2007 amb la cançó Anytime you need.
Àustria Àustria ORF (Österreischischer Rundfunk) - Semifinalista L'ens austríac va seleccionar internament l'artista d'entre els concursants de Starmania. Eric Papilaya representà Àustria al Festival de 2007 amb la cançó Get a life, get alive.
Bèlgica Bèlgica RTBF (Radio Télévision Belge de la Communauté Française) - Semifinalista La televisió valona pren el relleu després de la participació de la VRT flamenca el 2006. Com és habitual en aquest ens, la RTBF va escollir internament els representants belgues. The Krazy Mess Groovers representaren Bèlgica al Festival de 2007 amb la cançó Love power.
Belarús Belarús BTRC (Belaruskaja Tele-Radio Campanjia) - Semifinalista La BTRC torna a utilitzar el seu certamen anomenat EuroFest per seleccionar el seu representant. En aquesta ocasió, quinze artistes van participar en la ronda preliminar del 15 de desembre de 2006 i tres van ser escollits per a la final de l'esmentada preselecció, que va tenir lloc el 22 de gener de 2007. Koldun representà Belarús al Festival de 2007 amb la cançó Work your magic.
Bòsnia i Herzegovina Bòsnia i Hercegovina RTVBiH (Radio TV Bosna i Hercegovina) - Finalista Un comité de la RTVBiH va decidir internament l'artista i la cançó que representaran el país balcànic al Festival. La cançó va ser presentada públicament el 4 de març de 2007. Marija Sestic representà Bòsnia i Hercegovina al Festival de 2007 amb la cançó Rijeka bez imena.
Bulgària Bulgària BNT (Bâlgarska Nationalna Televizija) - Semifinalista Bulgària va dur a terme una preselecció televisada, la final de la qual va tenir lloc el 24 de febrer de 2007. Elitsa & Stoyan representaren Bulgària al Festival de 2007 amb la cançó Voda (Water).
Croàcia Croàcia HRT (Hrvatska Radiotelevizija) - Semifinalista Croàcia va tornar a seleccionar el seu representant al seu tradicional festival anomenat DORA. La final va tindre lloc el 3 de març de 2007. Dragonfly & Dado Topic representaren Croàcia al Festival de 2007 amb la cançó Vjerujem u ljubav.
Dinamarca Dinamarca DR (Danmarks Radio) - Semifinalista Dinamarca va celebrar la seva preselecció tradicional, el Melodi Grand Prix, el 10 de febrer de 2007. DQ representà Dinamarca al Festival de 2007 amb la cançó Drama queen.
Eslovènia Eslovènia RTVSLO (Radiotelevizija Slovenija) - Semifinal 1 Eslovènia va seleccionar el seu representant al seu tradicional festival anomenat EMA (Evrovizijska MelodijA), que es va celebrar el 3 de febrer de 2007. Alenka Gotar representà Eslovènia al Festival de 2007 amb la cançó Cvet z juga.
Espanya Espanya TVE (Televisión Española) - Finalista TVE va emprar una nova fórmula, el programa de selecció Misión Eurovisión. La final va tindre lloc el 24 de febrer de 2007. Com a membre del 'Big Four', Espanya està classificada directament per a la final. D'Nash representaren Espanya al Festival de 2007 amb la cançó I love you mi vida.
Estònia Estònia ETV (Eesti Televisioon) - Semifinalista Estònia va emprar la seva tradicional fórmula de selecció, el festival anomenat Eurolaul. Aquest certamen va tindre lloc el 3 de febrer de 2007. Gerli Padar representà Estònia al Festival de 2007 amb la cançó Partners in crime.
Finlàndia Finlàndia YLE (Yleisradio) - Finalista Finlàndia va ser l'amfitriona d'aquesta edició. L'ens finlandès va tornar a seleccionar el seu representant al seu festival anomenat Laulukilpaulu Suomen Karsinta; la final va tindre lloc el 17 de febrer de 2007. Hanna Pakarinen representà Finlàndia al Festival de 2007 amb la cançó Leave me alone.
França França France Télévisions - Finalista França va escollir l'artista i la cançó a través d'una preselecció oberta que es va realitzar el 5 de març de 2007. Com a membre del 'Big Four', està classificada directament per a la final. Les Fatals Picards representaren França al Festival de 2007 amb la cançó L'amour a la française.
Geòrgia Geòrgia GPB (Georgia Public Broadcasting) - Semifinalista Geòrgia va anunciar el seu debut pel 2007; va escollir una artista internament i posteriorment va organitzar una selecció televisada de la cançó el 3 de març de 2007. Sopho representà Geòrgia al Festival de 2007 amb la cançó Visionary dream.
Grècia Grècia ERT (Elliniki Radiophonia Tileorassi) - Finalista La televisió pública de Grècia va organitzar una preselecció televisada amb tres candidats. Aquesta preselecció va tindre lloc el 28 de febrer de 2007. Sarbel representà Grècia al Festival de 2007 amb la cançó Yassou Maria.
Hongria Hongria MTV (Magyar Televizió) - Semifinalista La MTV va escollir el representant hongarès internament. Magdi Rúzsa representà Hongria al Festival de 2007 amb la cançó Unsubstantial blues.
Irlanda Irlanda RTÉ (Radio Telefís Éireann) - Finalista La RTÉ va escollir internament el grup que representaria el país i després va organitzar una selecció televisada de la cançó el 16 de febrer de 2007. Dervish representà Irlanda al Festival de 2007 amb la cançó They can't stop the spring.
Islàndia Islàndia RUV (Rikisútvarpid) - Semifinalista Islàndia va celebrar una preselecció oberta; la final va tindre lloc el 17 de febrer de 2007. Eiríkur Hauksson representà Islàndia al Festival de 2007 amb la cançó Valentine lost.
Israel Israel IBA (Israel Broadcasting Authority) - Semifinalista L'ens públic israelià va escollir internament un grup per representar Israel el 2007. Teapacks representaren Israel al Festival de 2007 amb la cançó Push the bottom.
Letònia Letònia LTV (Latvijas Televizija) - Semifinalista La LTV va emprar la seva preselecció televisada habitual coneguda com a Eirodziesma. La final es va disputar el 10 de febrer de 2007. Bonaparti.lv representaren Letònia al Festival de 2007 amb la cançó Questa notte.
Lituània Lituània LRT (Lietuvos Radijas ir Televizija) - Finalista L'ens lituà ha mantingut el format emprat els darrers anys, el programa anomenat Nacionalines Atrankos, la final del qual va tindre lloc el 3 de març de 2007. 4Fun representaren Lituània al Festival de 2007 amb la cançó Love or leave.
Macedònia del Nord ARI de Macedònia MRT (Makedonska Radio Televizija) - Semifinalista L'antiga república iugoslava de Macedònia va seleccionar el seu representant en una preselecció televisada, anomenada SkopjeFest, que va tindre lloc el 24 de febrer de 2007. Karolina Goceva representà l'antiga república iugoslava de Macedònia al Festival de 2007 amb la cançó Mojot svet.
Malta Malta TVM (Television of Malta) - Semifinalista La TVM va seleccionar el seu representat un cop més a través del Malta Song for Europe, que va tindre lloc el 3 de febrer de 2007. Olivia Lewis representà Malta al Festival de 2007 amb la cançó Vertigo.
Moldàvia Moldàvia TRM (Teleradio Moldova) - Semifinalista La televisió moldava va escollir internament la seva representant al desembre de 2006. Natalia Barbu representà Moldàvia al Festival de 2007 amb la cançó Fight.
Montenegro Montenegro RTCG (Radiotelevizija Crne Gore) - Semifinalista La RTCG va anunciar el seu debut pel 2007 i l'organització d'una nova preselecció anomenada Montenegrosong, que va tindre lloc el 25 de febrer de 2007. Stevan Faddy representà Montenegro al Festival de 2007 amb la cançó Ajde kroci.
Noruega Noruega NRK (Norsk Rikskringkasting) - Semifinalista Com és tradicional en aquest país, el públic va seleccionar el seu representant al tradicional festival televisiu anomenat Norsk Melodi Grand Prix, la final del qual es va celebrar el 10 de febrer de 2007. Guri Schanke representà Noruega al Festival de 2007 amb la cançó Ven a bailar conmigo.
Països Baixos Països Baixos NOS (Nederlandse Omroep Stichting) - Semifinalista La NOS va seleccionar internament una artista, i aquesta va escollir la cançó que interpretaria al Festival. Edsilia Rombley representà els Països Baixos al Festival de 2007 amb la cançó On top of the world.
Polònia Polònia TVP (Telewizja Polska) - Semifinalista Polònia va seleccionar els seus representants a través de la seva tradicional preselecció televisada anomenada Piosenka dla Europy, que va tindre lloc el 3 de febrer de 2007. The Jet Set representaren Polònia al Festival de 2007 amb la cançó Time to party.
Portugal Portugal RTP (Radiotelevisão Portuguesa) - Semifinalista L'ens portuguès tornà a emprar com a preselecció el seu habitual Festival da Cançao, que va tindre lloc el 10 de març de 2007. Sabrina representà Portugal al Festival de 2007 amb la cançó Dança comigo.
Regne Unit Regne Unit BBC (British Broadcasting Corporation) - Finalista El Regne Unit estava classificat directament per a la final de 2007 perquè és membre del 'Big Four'. L'ens va emprar el seu format de preselecció televisada anomenat Making Your Mind Up, que va tindre lloc el 17 de març de 2007. Scooch representaren el Regne Unit al Festival de 2007 amb la cançó Flying the flag for you.
Txèquia Txèquia CT (Ceská Televize) - Semifinalista La CT va emprar pel seu debut una preselecció televisada anomenada Eurosong per escollir el seu representant. Aquest esdeveniment va tindre lloc el 10 de març de 2007. Kabát representaren la República Txeca al Festival de 2007 amb la cançó Malá dáma.
Romania Romania TVR (Televiziune Româna) - Finalista La TVR va decidir utilitzar de nou el sistema de selecció emprat els darrers anys i organitzar una preselecció televisada, anomenada Selectia Nationala, la final de la qual va tindre lloc el 10 de febrer de 2007. Todomondo representaren Romania al Festival de 2007 amb la cançó Liubi, liubi, I love you.
Rússia Rússia C1R (Channel 1 Russia) - Finalista La C1R va seleccionar internament les representants russes per al Festival. Serebró representaren Rússia al Festival de 2007 amb la cançó Song number one.
Sèrbia Sèrbia RTS (Radiotelevizija Srbije) - Semifinalista Sèrbia va seleccionar el seu representant a través del seu festival anomenat Beovizija, que es va celebrar el 8 de març de 2007. Marija Serifovic representà Sèrbia al Festival de 2007 amb la cançó Molitva.
Suècia Suècia SVT (Sveriges Television) - Finalista Com és habitual des de la dècada de 1950, el representant suec al Festival és el guanyador del popular Melodifestivalen, la final del qual es va celebrar el 10 de març de 2007. The Ark representaren Suècia al Festival de 2007 amb la cançó The worrying kind.
 Suïssa SF (Schweizer Fernsehen) - Semifinalista L'ens suís va seleccionar internament tant el seu representant com la cançó que aquest interpretaria al Festival. DJ Bobo representà Suïssa al Festival de 2007 amb la cançó Vampires are alive.
Turquia Turquia TRT (Türkiye Radyo-Televizyon) - Semifinalista La TRT va escollir internament el seu representant al Festival. Kenan Dogulu representà Turquia al Festival de 2007 amb la cançó Shake it up, shekerim.
Ucraïna NTU (Natsionalna Telekompanija Ukraïny) - Finalista L'ens públic d'Ucraïna va organitzar una preselecció televisada el 9 de març de 2007. Vierka Serdiutxka representà Ucraïna al Festival de 2007 amb la cançó Dancing laixa tumbai.
Xipre Xipre CyBC (Cyprus Broadcasting Corporation) - Semifinalista La CyBC va escollir internament la seva representant i la cançó que interpretaria al Festival. Evridiki representà Xipre al Festival de 2007 amb la cançó Comme ci, comme ça.

Països que no hi participen el 2007[modifica]

Els següents països van decidir no participar en el Festival de 2007:

  • Eslovàquia Eslovàquia: Aquest país va deixar de participar el 1998 a causa dels pobres resultats assolits en les tres edicions en què van prendre part. La STV havia manifestat recentment el seu desig de retornar-hi, animada pel debut de la veïna República Txeca, però va confirmar que no ho faria el 2007 a causa dels greus problemes de pressupost de l'ens que impedeixen pagar els costos de participació. No obstant això, deixa la porta oberta a un immediat retorn tan bon punt millori la seva situació econòmica.
  • Itàlia Itàlia : La RAI no participa en el Festival des de 1997, encara que ja havia deixat de participar anualment el 1993. La UER va mantenir els anys anteriors a 2007 constants negociacions amb l'ens italià perquè es replantegés la seva participació en el Festival, oferint-li el mateix estatus que tenen els països del 'Big Four', però la RAI continuava considerant que el Festival ja no tenia cap interès per al públic italià.
  • Luxemburg Luxemburg: El Gran Ducat no participa en el Festival des de 1993, tot i que acumula cinc victòries d'anteriors edicions. A causa de la privatització que va patir el seu ens públic (RTL), aquest va deixar de participar a partir de 1994 i no ha mostrat cap interès a retornar a la competició.
  • Mònaco Mònaco: La TMC va preinscriure's al Festival de 2007, però va decidir retirar-se posteriorment per la falta d'expectatives d'èxit que, segons l'ens monegasc, té el Principat amb l'actual format del Festival. Amb tot, l'ens públic monegasc ha deixat la porta oberta a un possible retorn en un futur pròxim.
  • San Marino San Marino: La SMRTV va anunciar el seu interès a debutar al Festival de 2007, però finalment va decidir posposar-ho pel 2008.

Semifinal[modifica]

País Intèrpret(s) Cançó Posició Punts
1 Portugal Portugal Sabrina Dança comigo 11 88
2 Dinamarca Dinamarca DQ Drama queen 19 45
3 Bèlgica Bèlgica The KMG's LovePower 26 14
4 Hongria Hongria Magdi Rúzsa Unsubstantial blues 2 228
5 Txèquia Txèquia Kábat Malá dáma 28 1
6 Cyprus Xipre Evridiki Comme ci, comme ça 15 65
7 Turquia Turquia Kenan Doğulu Shake it up, Shekerim 3 198
8 Malta Malta Olivia Lewis Vertigo 25 15
9 Eslovènia Eslovènia Alenka Gotar Cvet z juga 7 140
10 Albània Albània Aida & Frederik Ndoci Hear my plea 17 49
11 Estònia Estònia Gerli Padar Partners in crime 22 33
12 Polònia Polònia The Jet Set Time to party 14 75
13 Israel Israel Teapacks Push the button 24 17
14 Àustria Àustria Eric Papilaya Get a life, get alive 27 4
15 Montenegro Montenegro Stevan Faddy Ajde, kroči 23 33
16 Moldàvia Moldàvia Natalia Barbu Fight 10 91
17 Sèrbia Sèrbia Marija Šerifović Molitva 1 298
18 Islàndia Islàndia Eiríkur Hauksson Valentine lost 13 77
19 Bulgària Bulgària Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov Voda 6 146
20 Noruega Noruega Guri Schanke Ven a bailar conmigo 18 48
21 Macedònia del Nord ARI de Macedònia Karolina Gočeva Mojot svet 9 97
22 Països Baixos Països Baixos Edsilia Rombley On top of the world 21 38
23 Letònia Letònia Bonaparti.lv Questa notte 5 168
24 Croàcia Croàcia Dragonfly & Dado Topić Vjerujem u ljubav 16 54
25 Geòrgia Geòrgia Sopho Visionary dream 8 123
26 Andorra Andorra Anonymous Salvem el món 12 80
27 Belarús Belarús Koldun Work your magic 4 176
28  Suïssa DJ Bobo Vampires are alive 20 40

Final[modifica]

Marija Šerifović va guanyar amb 268 punts amb la cançó "Molitva"
Sèrbia Sèrbia
Verka Serduchka amb "Dancing Lasha Tumbai" va quedar 2ª amb 235 punts
Ucraïna
País Intérpret(s) Cançó Posició Punts
1 Macedònia del Nord ARI de Macedònia Karolina Gočeva Mojot svet 14 73
2 Letònia Letònia Bonaparti.lv Questa notte 16 54
3 Geòrgia Geòrgia Sopho Visionary dream 12 97
4 Armènia Armènia Hayko Anytime you need 8 138
5 Lituània Lituània 4Fun Love or leave 21 28
6 França França Les Fatals Picards L'amour à la française 23 19
7 Bòsnia i Herzegovina Bòsnia i Hercegovina Marija Rijeka bez imena 11 106
8 Belarús Belarús Koldun Work your magic 6 145
9 Bulgària Bulgària Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov Voda 5 157
10 Suècia Suècia The Ark The worrying kind 18 51
11 Turquia Turquia Kenan Doğulu Shake it up, Shekerim 4 163
12 Irlanda Irlanda Dervish They can't stop the spring 24 5
13 Hongria Hongria Magdi Rúzsa Unsubstantial blues 9 128
14 Regne Unit Regne Unit Scooch Flying the flag 22 19
15 Grècia Grècia Sarbel Yassou Maria 7 139
16 Sèrbia Sèrbia Marija Šerifović Molitva 1 268
17 Espanya Espanya D'Nash I love you mi vida 20 43
18 Finlàndia Finlàndia Hanna Pakarinen Leave me alone 17 53
19 Moldàvia Moldàvia Natalia Barbu Fight 10 109
20 Eslovènia Eslovènia Alenka Gotar Cvet z juga 15 66
21 Alemanya Alemanya Roger Cicero Frauen regier'n die Welt 19 49
22 Ucraïna Verka Serdyuchka Dancing lasha tumbai 2 235
23 Romania Romania Todomondo Liubi, liubi, I love you 13 84
24 Rússia Rússia Serebró Song Nº1 3 207

Ordre de votació[modifica]

Ordre de votació
1. Montenegro Montenegro
2. Lituània Lituània
3. Bèlgica Bèlgica
4. Bulgària Bulgària
5. Islàndia Islàndia
6. Alemanya Alemanya
7. Geòrgia Geòrgia
8. Grècia Grècia
9. Espanya Espanya
10. Macedònia del Nord ARI de Macedònia
11. Sèrbia Sèrbia
12. Irlanda Irlanda
13. Cyprus Xipre
14. Finlàndia Finlàndia
15. Romania Romania
16. Armènia Armènia
17. Estònia Estònia
18. Regne Unit Regne Unit
19. Andorra Andorra
20. Israel Israel
21. Croàcia Croàcia
22. Letònia Letònia
23. Belarús Belarús
24. Moldàvia Moldàvia
25. Eslovènia Eslovènia
26. Turquia Turquia
27. Polònia Polònia
28. Portugal Portugal
29. Dinamarca Dinamarca
30. França França
31. Ucraïna
32. Albània Albània
33. Països Baixos Països Baixos
34. Rússia Rússia
35.  Suïssa
36. Malta Malta
37. Suècia Suècia
38. Txèquia Txèquia
39. Àustria Àustria
40. Bòsnia i Herzegovina Bòsnia i Hercegovina
41. Noruega Noruega
42. Hongria Hongria

Màximes puntuacions[modifica]

Després de la votació, els països que van rebre 12 punts en la Final van ser:

N. A De
9 Sèrbia Sèrbia SVN BIH MNE CRO MKD AUT SUI HUN FIN
5 Turquia Turquia BEL FRA DEU NED GBR
5 Ucraïna AND POR CZE LAT POL
3 Belarús Belarús ISR UKR RUS
3 Rússia Rússia BLR ARM EST
2 Armènia Armènia GEO TUR
2 Finlàndia Finlàndia ISL SWE
2 Grècia Grècia BUL CYP
2 Romania Romania ESP MDA
2 Suècia Suècia NOR DEN
1 Bulgària Bulgària GRE
1 Espanya Espanya ALB
1 Geòrgia Geòrgia LTU
1 Hongria Hongria SRB
1 Lituània Lituània IRL
1 Moldàvia Moldàvia ROU
1 Regne Unit Regne Unit MLT

Galeria[modifica]