Filferro d'arç

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Diferents tipus de filferro d'arç
Filferro d'arç rovellat.

El filferro d'arç, filat o tancat amb filat és un dels tipus més elaborats d'obstacles militars de filferro. Les barreres de filferro d'arç poden arribar a tenir diversos metres de gruix i d'altura, formant una atapeïda malla de filferro amb pues. Originalment, filats com aquests no van ser creats a propòsit, sinó accidentalment, en ajuntar en poc espai les restes de filats tradicionals danyades per atacs d'infanteria.

Avui, en molts llocs rurals del món, aquest filferro s'utilitza per a materialitzar fronteres, o voltar certs llocs restringits, la qual cosa evita així certs intrusos. Recentment, un nou estil d'aquests filferros es col·loca sobre els reixats, per exemple, de les presons. Aquest nou estil consisteix més en làmines de filferro que dels antics filferros filosos, ja que usa unes làmines afilades de filferro, soldades a un filferro.

Els filats de pues, juntament amb les metralladores, van ser les responsables del gran nombre de baixes en la guerra de trinxeres de la Primera Guerra Mundial.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Filferro d'arç Modifica l'enllaç a Wikidata