Fitxer:Forçant radiatiu.svg

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fitxer original(fitxer SVG, nominalment 600 × 480 píxels, mida del fitxer: 58 Ko)

Descripció a Commons

Resum

Descripció

Estimacions dels forçants radiatius mitjans global i els seus intervals el 2005 per als gasos hivernacle antropogènics i altres mecanismes i agents importants.

Comprendre l'escalfament global exigeix entendre els canvis en els forçants del clima que han ocorregut des de la revolució industrial. Aquests inclouen forçants positius degut a l'augment en la concentració dels gasos hivernacle, forçants negatius per l'increment d'aerosols de sulfat i forçants amb gran incertesa com els produïts per la realimentació d'aerosols indirectes així com contribucions menors de la variació solar i altres factors. La causa de les incerteses en el forçant dels aerosols resulten de la limitada comprensió física de com interaccionen amb l'atmosfera i la manca de coneixement de les concentracions dels mateixos durant el període preindustrial. Això és una font significativa d'incertesa quan comparem els forçants del clima moderns amb estats passats.

Al contrari de la impressió que pot donar aquesta figura, no és possible sumar simplement les diferents contribucions al forçant radiatiu de totes les fonts i obtenir així un forçant total. Això és degut a que els termes dels diferents forçants poden interaccionar entre ells, amplificant o interferint els uns amb els altres. Per exemple, en termes de gasos hivernacle, dos gasos diferents poden compartir les mateixes bandes d'absorció, limitant així parcialment la seva eficàcia quan es prenen en combinació.
Data Traducció 12 de gener de 2008
Font Les xifres utilitzades per generar aquesta figura han estat obtingudes del Grup de treball I del GIECC Quart Informe d'Avaluació Resum per Polítics, pàgina 4. [1]
Autor Aquesta gràfica ha estat produïda originalment per Leland McInnes (Radiative-forcings.svg) utilitzant gnuplot i Inkscape i és concedeix una llicència sota el GFDL. Totes les dades són de fonts públicament disponibles. Traducció al català emprant Inkscape per Albert Mestre
Permís
(Com reutilitzar aquest fitxer)
cameta from ca, el titular dels drets d'autor d'aquest treball, el public sota la següent llicència:
GNU head S'autoritza la còpia, la distribució i la modificació d'aquest document sota els termes de la llicència de documentació lliure GNU versió 1.2 o qualsevol altra versió posterior que publiqui la Free Software Foundation; sense seccions invariants, ni textos de portada, ni textos de contraportada. S'inclou una còpia d'aquesta llicència en la secció titulada GNU Free Documentation License.
w:ca:Creative Commons
reconeixement compartir igual
Aquest fitxer està subjecte a la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir Igual 3.0 No adaptada.
Reconeixement: cameta
Sou lliure de:
  • compartir – copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra
  • adaptar – fer-ne obres derivades
Amb les condicions següents:
  • reconeixement – Heu de donar la informació adequada sobre l'autor, proporcionar un enllaç a la llicència i indicar si s'han realitzat canvis. Podeu fer-ho amb qualsevol mitjà raonable, però de cap manera no suggereixi que l'autor us dóna suport o aprova l'ús que en feu.
  • compartir igual – Si modifiqueu, transformeu, o generareu amb el material, haureu de distribuir les vostres contribucions sota una llicència similar o una de compatible com l'original
Aquest avís de llicència s'ha afegit a aquest fitxer d'acord amb l'actualització de la llicència GFDL.
Altres versions

[modifica]

Llicència

GNU head S'autoritza la còpia, la distribució i la modificació d'aquest document sota els termes de la llicència de documentació lliure GNU versió 1.2 o qualsevol altra versió posterior que publiqui la Free Software Foundation; sense seccions invariants, ni textos de portada, ni textos de contraportada. S'inclou una còpia d'aquesta llicència en la secció titulada GNU Free Documentation License.

Llegendes

Afegeix una explicació d'una línia del que representa aquest fitxer

Elements representats en aquest fitxer

representa l'entitat

Historial del fitxer

Cliqueu una data/hora per veure el fitxer tal com era aleshores.

Data/horaMiniaturaDimensionsUsuari/aComentari
actual23:49, 12 gen 2008Miniatura per a la versió del 23:49, 12 gen 2008600 × 480 (58 Ko)Cameta{{Information |Description= Estimacions del forçants radiatius mitjans global i els seus intervals el 2005 per als gasos hivernacle antropogènics i altres mecanismes i agents importants. Comprendre l'escalfament global exigeix entendre els canvis en e

Les 2 pàgines següents utilitzen aquest fitxer: