Força dels Tigres de Tripura

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La Força dels Tigres de Tripura (All Tripura Tiger Force, ATTF) es va fundar amb el nom Força Tribal de Tripura (All Tripura Tribal Force, ATTF) l'11 de juliol de 1990, amb gent procedent dels Voluntaris Nacionals de Tripura (Tripura National Volunteers, TNV) que no estaven d'acord amb la rendició concertada l'agost de 1988 per Lalit Debbarma. El seu fundador fou Ranjit Debbarma. El canvi de nom i de símbol es va produir el 1992.

Primera etapa[modifica | modifica el codi]

Va adquirir gran força però el març de 1994, més d'un miler de quadres es van rendir en el marc d'una amnistia garantia el 1993 pel primer ministre de l'estat (que després el govern de l'Índia no va confirmar). Els que encara no s'havien rendit van tornar a començar. El 1997 fou declarat il·legal sota la Unlawful Activities (Prevention) Act de 1967. Grups com el la Força de la Joventut Tribal de Tripura (Tripura Tribal Youth Force, TTYF), l'Organització d'Alliberament de Tripura (Tripura Liberation Organization, TLO), els Joves Rifles de Tripura (Tripura Young Rifle, TYR), la Força dels Lleons de Tripura (Tripura Lion Force, TLF), i l'Exèrcit Nacional de Tripura (Tripura National Army, TNA, foren creacions seves.

Líders[modifica | modifica el codi]

Els líders són Ranjit Debbarma, president; Chitta Debbarma àlies Bikash Koloi, vicepresident; i Upendra Debbarma, secretari d'organització. La majoria de l'organització és en mans de la tribu debbarma. Va establir un govern provisional a la selva.

Segona etapa[modifica | modifica el codi]

Té uns 600 combatents. El seu quarter general és a Tarabon, als Chittagong Hill Tracts de Bangla Desh. Els seus camps principals el 2003 eren: Satcherri (quarter general a l'interior) Parakutal (campament del TPDF), Kelenga (camp de subministraments agrícoles), Barchu Halai, Silai Halai, Thaipong Halai (centre de comunicacions), Biswamanipara, Dalucherra, Khasiapunji, Takhirai, Taraban, Matiranga, Khagrachhari, Laugang, i cases a Dhaka i Chittagong.[cal citació] El 2003 el seu líder va posar condicions per iniciar converses de pau.[cal citació]

Aliances[modifica | modifica el codi]

Està aliat al Consell Nacional Socialista de Nagaland (Kaplang) i al Front Unit d'Alliberament d'Assam així com a alguns grups de Manipur i al Front Nacional d'Alliberament d'Arunachal Pradesh (NLFA).

Bandera[modifica | modifica el codi]

Segons els seus estatuts (article 14) la bandera de l'organització és verda amb el símbol d'un tigre en vermell. Les proporcions són 3:2. En cas de necessitat el color del símbol pot ser canviar.[1]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. «Constitution of All Tripura Tiger Force» (en anglès). SATP. [Consulta: 3/9/2011].