Fountains of Wayne

Infotaula d'organitzacióFountains of Wayne
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusgrup de música Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1995, Nova York Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Activitat1995 Modifica el valor a Wikidata –
Segell discogràficVirgin Records Modifica el valor a Wikidata
GènereRock alternatiu Modifica el valor a Wikidata
Format per

Lloc webfountainsofwayne.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: fountainsofwayne Twitter (X): fountainsofwayn Spotify: 1pgtr4nhBQjp9oCUBPyYWh iTunes: 154213 Musicbrainz: 0f82d6b5-12fb-4569-b047-a00194f572a7 Songkick: 77682 Discogs: 265618 Allmusic: mn0000739041 Deezer: 1750 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Fountains of Wayne és una banda estatunidenca de rock alternatiu i power pop formada el 1996. Van tenir la major repercussió en 2003 amb la cançó Stacy's Mom, un dels singles de Welcome Interstate Managers.

Història[modifica]

Començaments[modifica]

El grup es va formar en 1996 por Adam Schlesinger i Chris Collingwood, antics companys d'escola. Anteriorment, tots dos havien participat en altres grups: Schlesinger havia fundat Ivy a Nova York i Collingwood The Mercy Buckets a Boston. El nom de la banda està tret del nom d'una botiga de jardineria a Wayne, Nova Jersey, anomenada "Fountains of Wayne", prop de Montclair, la ciutat natal d'Adam Schlesinger.

Amb ells es van unir Brian Young, que havia sigut el bateria de The Posies, i Jody Porter, que tocaba al grup The Belltower. De llavors ençà els integrants de la banda no han canviat.

En 1996 va traure a la venda el seu primer LP, Fountains of Wayne, en Atlantic Records. En aquella mateixa època, Schlesinger va triomfar com a compositor de la cançó That Thing You Do, pertanyent a la banda sonora de la pel·lícula The Wonders, nominada als Oscar i va ser disc d'or segons la Recording Industry Association of America. Malgrat això, l'àlbum de la banda no va reeixir amb només unes 125.000 còpies venudes als Estats Units. El grup va fer una llarga gira de presentació del seu treball, fent de teloners dels Smashing Pumpkins i The Lemonheads.

Utopia Parkway[modifica]

El seu segon treball, de 1999, Utopia Parkway (un carrer del districte de Queens, Nova York), tampoc va aconseguir cap èxit malgrat la bona crítica rebuda tant per la revista People, que el va escollir Disc de la setmana. L'escàs èxit comercial va provocar tensions amb la firma discogràfica, que es va negar a promocionar el tercer single, Troubled Times. Finalment, Atlantic va rescindir el contracte.

Aquestos problemes provocaren que els membres de Fountains of Wayne decidiren prendre's un descans per dedicar-se a altres projectes. Schlesinger va treballar com a compositor i productor musical i va traure un tercer disc amb el seu altre grup, Ivy. Collingwood va formar una banda de country pop, The Gay Potatoes. Jody Porter va treballar amb el seu altre grup, The Astrojet i Brian Young va col·laborar amb Ivy i amb altres formacions.

Welcome Interstate Managers[modifica]

En 2001 van tornar a reunir-se per treballar en les cançons del seu pròxim disc, Welcome Interstate Managers. Aquest disc, gràcies sobretot al single Stacy's Mom, va ser el que els va fer reeixir fora dels ambients indies i els va permetre arribar a un públic més ample. El motiu va ser l'interés de la cadena MTV pel videoclip de la cançó, que va ser emés bastant regularment. L'àlbum va tenir bones vendes a nivell internacional i van signar amb Virgin Records.

En 2005 van traure al mercat Out-of-State Plates, una recopilació de cares-b i versions en directe, amb un parell de cançons noves. També incloïa una versió de ...Baby One More Time, de Britney Spears.

En abril de 2007 va aparéixer un nou disc de la banda, anomenat Traffic and Weather.

Membres[modifica]

Discografia[modifica]

Àlbums[modifica]

Any Títol Discogràfica
1996 Fountains of Wayne Atlantic Records
1999 Utopia Parkway Atlantic Records
2003 Welcome Interstate Managers S-Curve Records / Virgin Records
2007 Traffic and Weather Virgin Records
2011 Sky Full of Holes Yep Roc Records / Warner Music

Singles[modifica]

Any
Títol
Extret de
1996 Radiation Vibe
Fountains of Wayne
1997 Sink to the Bottom
Survival Car
Barbara H.
I Want an Alien for Christmas
Només va ser tret com a single
(després recollit en Out-of-State Plates)
1998 Leave the Biker
Fountains of Wayne
1999 Denise
Utopia Parkway
Red Dragon Tattoo
Troubled Times
2003 Stacy's Mom
Welcome Interstate Managers
2004 Mexican Wine
Hey Julie
2005 Maureen
Out-of-State Plates
2007 Someone to Love
Traffic and Weather
2011 Richie and Ruben
Sky Full of Holes
Someone's gonna break your Heart

Altres[modifica]

Any Títol Discogràfica
2005 Out-of-State Plates Virgin Records Recopilació de cares B, versions en directe i dos temes nous

Curiositats[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Fountains of Wayne