Frederic Carles de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrederic Carles de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement4 agost 1706 Modifica el valor a Wikidata
Sønderborg (Dinamarca) Modifica el valor a Wikidata
Mort18 octubre 1761 Modifica el valor a Wikidata (55 anys)
Traventhal Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa d'Oldenburg Modifica el valor a Wikidata
CònjugeCristina Reventlow (1730–) Modifica el valor a Wikidata
FillsCarlota Amàlia de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plon, Princess Sophie Christine Luise of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön (en) Tradueix, Princess Friederike Sophie Charlotte of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön (en) Tradueix, Louise Albertine of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön (en) Tradueix, Christian Karl von Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesCristià Carles de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön Modifica el valor a Wikidata  i Dorotea Cristina d'Aichelberg Modifica el valor a Wikidata
GermansWilhelmine Augusta de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön-Norbourg Modifica el valor a Wikidata

Frederic Carles de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön (en danès Frederik Karl af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Pløn) va néixer a Sønderborg (Dinamarca) el 4 d'agost de 1706 i va morir a Traventhal el 18 d'octubre de 1761. Era fill de Cristià Carles (1674-1706), germà del duc Joaquim Frederic de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön, i de Dorotea Cristina d'Aichelberg (1674-1762).

En morir sense fills barons el duc Joaquim Frederic, el 1722, li va correspondre a ell ocupar el seu lloc. Però això no va ser possible fins al 1729, atès que el seu pare havia contret un matrimoni morganàtic. En qualsevol cas, Frederic Carles també va ser el darrer duc de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön, ja que en morir igualment sense descendència masculina la titularitat del ducat va passar, d'acord amb un contracte firmat per ell mateix amb el rei Frederic V de Dinamarca, a la corona danesa.

Va portar una vida cultural molt activa, actuant sovint com a mecenes. Va fer construir i reformar segons l'estil barroc diverses residències ducals i jardins, com el palau ducal de Plön o la residència d'estiu de Lustschloss a Traventhal.

Matrimoni i fills[modifica]

Frederic Carles es va casar amb Cristina Reventlow (1711-1779), filla el comte Cristià Detlev Reventlow (1671-1738) i de Benedicta Margarida de Brockdorff (1678-1739). El matrimoni va tenir cinc fills:

A més, Frederic Carles va tenir altres fills amb dues amants: de Sofia Agnàs Olearius, amb qui va relacionar-se durant sis anys, va tenir sis filles; i de Maria Caterina Bein, tres fills, dos dels quals van morir molt joves, i dues filles, una també morta en la infància. Tots ells van ser reconeguts i legitimats pel duc.

Bibliografia[modifica]

  • Carsten Porskrog Rasmussen, Elke Imberger, Dieter Lohmeier, & Ingwer Momsen, Die Fürsten des Landes: Herzöge und Grafen von Schleswig, Holstein und Lauenburg; Neumünster, Germany: Wachholtz Verlag, 2008.
  • Traugott Schulze & Gerd Stolz, Die Herzogszeit in Plön, 1564-1761; Husum, Germany: Husum Verlag, 1983.
  • Dirck W. Storm, The Holstein Steinholzes: Their Origin and Descent; privately published monograph [2008].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Frederic Carles de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön