Furgó de tren

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Per a altres significats vegeu «Furgoneta».
Tren de passatgers que incorpora un furgó entre la locomotora i els cotxes de viatgers.

Un furgó de tren és un vehicle ferroviari que acompanya un tren. Té una funció diferent a la resta dels vehicles del tren, per exemple, transportar paqueteria en trens de passatgers o persones en trens de mercaderies.

És un dels tres tipus de remolcs ferroviaris, al costat del vagó i el cotxe de passatgers.

Furgons estàndard[modifica | modifica el codi]

Furgons per a trens de passatgers[modifica | modifica el codi]

Els furgons per a trens de passatgers serveixen per transportar paqueteria o correu durant un trajecte. Normalment són un vehicle complet, encara que de vegades el furgó és una part d'un cotxe de viatgers, part d'un automotor o fins i tot part d'una locomotora.

Maqueta d'un furgó mixt 2 classe de tipus B7D.

Furgons per a trens de mercaderies[modifica | modifica el codi]

Aquest tipus de furgó és un vagó de mercaderies que serveix d'allotjament del agent d'acompanyament dels trens de mercaderies.

Als Estats Units el furgó de mercaderies, anomenat « Caboose », servia sobretot per vigilar el tren contra els bandits o els problemes tècnics com la ruptura de l'enganxall.

Utilització[modifica | modifica el codi]

En l'època de les locomotores de vapor, els dos tipus s'utilitzaven com amortidor entre les màquines, dures i pesades, i la resta del tren, de fusta, en cas que es produís una col·lisió.

Actualment els furgons per a trens de viatgers han desaparegut de la majoria dels trens comercials i es dediquen sobretot a trens de proves. Els furgons per a trens de mercaderies han desaparegut perquè ja no cal que portin agent d'acompanyament.

Furgons especials[modifica | modifica el codi]

Furgó calefacció[modifica | modifica el codi]

Els cotxes de passatgers de l'època del ferrocarril a vapor incorporaven radiadors que funcionaven a força del vapor produït a les locomotores. L'arribada de les locomotores elèctriques i dièsel va deixar els cotxes sense vapor, de manera que es van crear furgons calefacció que incloïen una caldera de vapor per alimentar la resta del tren.

Els nous cotxes ja incorporaven radiadors elèctrics, que rebien electricitat a través de la locomotora. En el cas de les locomotores dièsel se'ls va incloure un generador elèctric.

Furgó generador[modifica | modifica el codi]

Quan les calefaccions van ser canviades per radiadors elèctrics, una gran part dels furgons van ser transformats en furgons generadors dièsel amb una gran potència aparent. L'electricitat produïda s'utilitza per a calefacció i serveis al tren (il·luminació, so ...), quan la locomotora no proporciona electricitat o la que proporciona no és suficient.

Furgó portacotxes[modifica | modifica el codi]

S'utilitzen en trens de passatgers autoexpress. Arriben 160 km/h.

Exemples de furgons[modifica | modifica el codi]

Espanya[modifica | modifica el codi]

Actualment a Espanya les branques Talgo (excepte les sèrie VII nocturnes) incorporen furgons generadors rotatius continus trifàsics de 1800 revolucions/minut que s'activen en línies no electrificades o quan no es pot rebre corrent de la locomotora.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cabose

Referències[modifica | modifica el codi]