Furgó de tren

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Per a altres significats vegeu «Furgoneta».
Tren de passatgers que incorpora un furgó entre la locomotora i els cotxes de viatgers.

Un furgó de tren és un vehicle ferroviari que acompanya un tren. Té una funció diferent a la resta dels vehicles del tren, per exemple: transportar paqueteria en trens de passatgers o persones en trens de mercaderies.

És un dels tres tipus de remolcs ferroviaris, al costat del vagó i el cotxe de passatgers.

Furgons estàndard[modifica | modifica el codi]

Furgons per a trens de passatgers[modifica | modifica el codi]

Els furgons per a trens de passatgers serveixen per a transportar paqueteria o correu durant un trajecte. Normalment, són un vehicle complet, encara que de vegades el furgó és una part d'un cotxe de viatgers, part d'un automotor, o fins i tot, part d'una locomotora.

Maqueta d'un furgó mixt 2 classe de tipus B7D.

Furgons per a trens de mercaderies[modifica | modifica el codi]

Aquest tipus de furgó és un vagó de mercaderies que serveix d'allotjament de l'agent d'acompanyament dels trens de mercaderies.

Als Estats Units el furgó de mercaderies, anomenat « Caboose », servia sobretot per a vigilar el tren contra els bandits o els problemes tècnics com la ruptura de l'enganxall.

Utilització[modifica | modifica el codi]

A l'època de les locomotores de vapor, els dos tipus s'utilitzaven com amortidor entre les màquines, dures i pesades, i la resta del tren, de fusta, en cas que es produís una col·lisió.

Actualment, els furgons per a trens de viatgers han desaparegut de la majoria dels trens comercials i es dediquen sobretot a trens de proves. Els furgons per a trens de mercaderies han desaparegut perquè ja no cal que portin l'agent d'acompanyament.

Furgons especials[modifica | modifica el codi]

Furgó calefacció[modifica | modifica el codi]

Els cotxes de passatgers de l'època del ferrocarril a vapor incorporaven radiadors que funcionaven a força del vapor produït a les locomotores. L'arribada de les locomotores elèctriques i dièsel va deixar els cotxes sense vapor, de manera que es van crear furgons calefacció que incloïen una caldera de vapor per a alimentar la resta del tren.

Els nous cotxes ja incorporaven radiadors elèctrics, que rebien electricitat a través de la locomotora. En el cas de les locomotores dièsel se'ls va incloure un generador elèctric.

Furgó generador[modifica | modifica el codi]

Quan les calefaccions van ser canviades per radiadors elèctrics, una gran part dels furgons van ser transformats en furgons generadors dièsel amb una gran potència aparent. L'electricitat produïda s'utilitza per a la calefacció i serveis al tren (il·luminació, so ...), quan la locomotora no proporciona electricitat o la que proporciona no és suficient.

Furgó portacotxes[modifica | modifica el codi]

S'utilitzen en trens de passatgers autoexpress. Arriben 160 km/h.

Exemples de furgons[modifica | modifica el codi]

Espanya[modifica | modifica el codi]

Actualment a Espanya, les branques Talgo (excepte les sèrie VII nocturnes) incorporen furgons generadors rotatius continus trifàsics de 1800 revolucions/minut que s'activen en línies no electrificades o quan no es pot rebre corrent de la locomotora.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]