Galeria d'art nacional de les Bahames

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióGaleria d'art nacional de les Bahames
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu d'art
museu nacional Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2003
Activitat
Membre deMuseums Association of the Caribbean (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webnagb.org.bs Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Galeria d'art nacional de les Bahames (en anglès: National Art Gallery of The Bahames) és una galeria d'art a Nasau, la capital de les Bahames. La galeria està situada a la restaurada Vila Doyle que data de 1860. Se centra en els artistes locals, però també hi ha altres obres d'art, incloent-hi paisatges de Winslow Homer. La directora és Amanda Coulson.[1] El cap de col·leccions és John Cox.[2]

La col·lecció permanent inclou ceràmica, pintures, fotografies, escultures i tèxtils, principalment a partir del segle xx.[3]

Missió[modifica]

La missió de la galeria és col·leccionar, preservar, documentar i promoure una col·lecció nacional d'art per al gaudi i l'educació de les Bahames i el públic internacional en general. La NAGB ajuda a definir el moviment artístic de Bahames que té a aquest punt desenvolupat de manera informal. La Galeria d'Art Nacional dona suport a la comunitat artística mitjançant l'ampliació del seu públic, ajudant a definir les seves normes i pràctiques, i en ampliar la seva capacitat de difusió.

Govern[modifica]

La Galeria Nacional d'Art és una organització sense ànim de lucre que es regeix per un Consell d'Administració nomenat per un període de tres anys. Els informes anuals s'elaboren cada exercici pressupostari i estan disponibles com a documents PDF públics.

Referències[modifica]

  1. NAGB. «NAGB Announces New Director & Staff Appointments». NAGB. Arxivat de l'original el 2012-02-02. [Consulta: 1r abril 2013].
  2. NAGB. «Incoming Director Coulson appoints John Cox as new NAGB Chief Curator». NAGB. Arxivat de l'original el 2012-02-02. [Consulta: 1r abril 2013].
  3. NAGB. «Museum History and Governance». NAGB. Arxivat de l'original el 2013-01-04. [Consulta: 1r abril 2013].