Galium mollugo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuGalium mollugo Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreGentianales
FamíliaRubiaceae
GènereGalium
EspècieGalium mollugo Modifica el valor a Wikidata
L.

Galium mollugo és una planta herbàcia de distribució eurosiberiana que es troba en prats humits de sòl ric i que als Catalunya només es presenta al Pirineu.[1] Té les fulles linears i disposades en nivells, amb sis o vuit fulles a cada nivell,[1] com és típic del seu gènere, i té flors blanques que es disposen en una inflorescència densa al final de la tija.[2]

El nom Galium mollugo es presta a una certa ambigüitat perquè el va descriure Linné amb un protòleg de caràcters poc definits i on -altres autors- el barrejaven amb Galium lucidum, fins al punt que algunes obres arriben a donar G. mollugo com a sinònim G. lucidum amb la indicació pro parte (abreujat p.p.), per indicar aquesta interpretació de diferents autors sobre el descrit per Linné.[1] En resum, encara que els noms semblen sinònims, les espècies són dues entitats específiques ben diferenciades que no es posen en dubte.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Galium mollugo
  1. 1,0 1,1 1,2 de Bolòs, Oriol [et al.].. Flora manual dels Països Catalans. 2a edició. Barcelona: Pòrtic, 1993. ISBN 84-7306-400-3. 
  2. Llobet i François, Toni. Flora i fauna dels Parcs: Montnegre, Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina. Figueres: Brau, 2009, p. 62. ISBN 978-84-96905-40-5.