Gambo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeGambo

Modifica el valor a Wikidata
Tipuscríptid Modifica el valor a Wikidata
Dades

Gambo és el nom donat a un cadàver no identificat d'un gran animal marí, que suposadament fou trobat a la platja a Bungalow Beach, a Gàmbia.

Es diu que fou trobada per l'adolescent Owen Burnham i la seva família el matí del 12 de juny del 1983. Owen, un entusiasta dels animals, decidí mesurar-lo i en feu dibuixos car no portava una càmera a sobre. Segons el seu testimoni, no pensà a prendre'n una mostra fins que s'adonà que no podia identificar l'animal en cap llibre. Segons Owen, els habitants locals deien que era un "dofí", però ell assumí que només era per la semblança superficial. La criatura fou decapitada pels habitants del poble, i el cap fou venut a un turista. El cos fou eventualment enterrat i els intents de trobar-lo no han tingut èxit.[1][2]

Referències[modifica]

  1. «Cryptid Profile: Gambo (AKA: The Sea Monster of West Africa or The Beast of Bungalow Beach)» (en anglès americà). The Pine Barrens Institute. [Consulta: 25 juny 2023].
  2. Coleman, Loren. The Field Guide to Lake Monsters, Sea Serpents and Other Mystery Denizens of the Deep (en anglès). Penguin Publishing Group, 2003-10-27. ISBN 978-1-58542-252-4.