Garam masala

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula menjarGaram masala
Les espècies incloses en el Garam. Modifica el valor a Wikidata
Característiques
País d'origenÍndia, Pakistan, Bangladesh i Nepal Modifica el valor a Wikidata
Gastronomiagastronomia de l'Índia, Pakistani cuisine (en) Tradueix, Bangladeshi cuisine (en) Tradueix i Nepalese cuisine (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Detalls
Tipusmescla d'espècies i aliments en pols Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsespècia Modifica el valor a Wikidata
Garam masala empolvorat.

El garam masala (गरम मसाला en hindi) és una mescla d'espècies molt emprada en les cuines índia i pakistanesa. El significat literal de garam masala és "mescla d'espècies". No es tracta d'una mescla especialment picant (en el sentit del pebrot), però té una certa intensitat.

Composició de la Mescla[modifica]

Existeixen algunes variants que depenen bastant de la zona de l'Índia. La mescla més tradicional empra:

Versions[modifica]

Existeixen moltes mescles d'origen comercial que inclouen més o menys espècies cares, com ara pebrot vermell, all sec, pols de gingebre, sèsam, llavors de mostassa, cúrcuma, coriandre, clau, pebre negre, cardamomo, canyella, fulles de llorer, comí, nou moscada, i fonoll.

Cal saber que les mescles comercials de garam masala, si no s'han conservat bé o els recipients no són els adequats, poden perdre tot la seva aroma, el veritable valor de la mescla. Per això, és millor tenir les espècies senceres per separat i fer la mescla quan es vagi a cuinar, emprant per a això un molinet o morter amb la intenció de fer la mescla in situ.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Garam masala