Gema Martín Muñoz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGema Martín Muñoz
Biografia
Naixement15 novembre 1955 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósociòloga, escriptora, catedràtica Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Harvard
Universitat Autònoma de Madrid Modifica el valor a Wikidata

Gema Martín Muñoz (Madrid, 1955) és una sociòloga, arabista i assagista espanyola. Experta en el món àrab, és professora de Sociologia del Món Àrab i Islàmic a la Universitat Autònoma de Madrid des del 1998 i va ser assessora de la Presidència del Govern dos cops durant els mandats de Felipe González i José María Aznar.

És membre de la Fundació Atman, professora visitant a la Universitat Harvard i col·labora en projectes amb la Universitat de la Sorbona. Ha escrit nombrosos articles i assajos a revistes especialitzades i, especialment, al diari El País, sobre Orient Mitjà, l'islam i el conflicte palestí-israelià[1] així com la situació d'Algèria durant el conflicte amb els islamistes[2]

Va participar com a experta en la Comissió d'investigació dels atemptats de l'11 de març de 2004 a Madrid. El 2006 va rebre del Govern d'Egipte, de la mà del president, Hosni Mubarak, la Gran Ordre de les Ciències i de les Arts. Des de juliol de 2006 és directora general de Casa Árabe.[3]

Obra[modifica]

  • Democracia y derechos humanos en el mundo árabe.
  • Mujeres, desarrollo y democracia en el Magreb. Madrid, 1995. Ediciones Fundación Pablo Iglesias.
  • El Islam y el Mundo Árabe. Guía didáctica para profesores y formadores. Madrid, 1996. Agencia Española de Cooperación Internacional.
  • Islam, Modernism and the West: Cultural and Political Relations at the End of the Millennium. Londres-Nueva York, 1999.
  • El Estado Árabe. Crisis de legitimidad y contestación islamista Madrid, 2000.
  • Aprender a conocerse. Percepciones sociales y culturales entre España y Marruecos. Madrid, 2001. Fundación Repsol y Fondation Hassan II pour les Marocains Résidant à l'Étranger.
  • Irak. Un fracaso de Occidente, 1920-2003.

Notes i referències[modifica]

  1. . El perquè de la Intifada Arxivat 2006-05-23 a Wayback Machine., diari El País, 4 de desembre del 2000.
  2. La pau de les armes a Algèria, diari El País, edició impresa del 8 de juliol del 1999.
  3. «Gema Martín Muñoz». web. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CC-BY-SA via OTRS). [Consulta: 4 abril 2016].

Fonts i enllaços externs[modifica]