Geminiviridae

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuGeminiviridae Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
GenomaGrup II (ssDNA)
Taxonomia
FamíliaGeminiviridae Modifica el valor a Wikidata
Genera

Geminiviridae és una família de fitovirus d'ADN monocatenari circular i estan classificats com de la classe II en la Classificació de Baltimore. Tenen una càpside elongada i geminada. La transmisssió es fa per insectes ortòpters o per diversos tipus de mosca blanca i altres insectes.

Gèneres[modifica]

Aquests virus són responsables de molts danys en conreus per tot el món. S'han produït darrerament epidèmies per factors com la recombinació genètica de diferents geminivirus coinfectant una planta amb possible desenvolupament de virus virulents. Altres factors són el transport de material infectat a nous llocs, expansió de l'agricultura a noves zones i els insectes vectors que van d'una planta a l'altra.[1]

Replicació[modifica]

Els genomes dels Geminivirus codifiquen només poques proteïnes; per això són dependents de factors de les cèl·lules dels hostes per a la replicació: entre els factors hi ha la polimerasa d'ADN. La replicació té lloc a la nucli de la cèl·lula de l'hoste d'una planta infectada.[2]

Referències[modifica]

  1. Gray and Banerjee «Mechanisms of arthropod transmission of plant and animal viruses». Microbiol Mol Biol Rev., vol. 63, 1, 1999, pàg. 128–148. PMID: 10066833.
  2. Chasan R «[http://www.plantcell.org/cgi/reprint/7/6/659.pdf Geminiviruses: A Twin Approach to Replication]». Plant Cell, vol. 7, 6, 1995, pàg. 659–661. DOI: 10.1105/tpc.7.6.659.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Geminiviridae