George Washington Tryon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGeorge Washington Tryon

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement20 maig 1838 Modifica el valor a Wikidata
Filadèlfia (Pennsilvània) Modifica el valor a Wikidata
Mort5 febrer 1888 Modifica el valor a Wikidata (49 anys)
Activitat
Camp de treballMalacologia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciózoòleg, malacòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorAcadèmia de Ciències Naturals de la Universitat Drexel Modifica el valor a Wikidata
Obra
Abrev. zoologiaTryon Modifica el valor a Wikidata

George Washington Tryon, Jr. (20 de maig del 1838 - 5 de febrer del 1888) era un malacòleg estatunidenc que treballà en l'Acadèmia de Ciències Naturals a Filadèlfia. George Washington Tryon era fill d'Edward K. Tryon i Adeline Savidt. El 1853 assistí al Friends Central School a Filadèlfia. El 1859, Tryon esdevingué membre de l'Acadèmia de Ciències Naturals (Academy of Natural Sciences) de Filadèlfia. Era en gran part responsable de la construcció d'edificis nous per a l'Acadèmia, especialment, el 1866, una secció per a la malacologia. El 1869 es convertia en el conservador de la secció de malacologia. El 1865, juntament amb un grup de malacòlegs americans, fundà (i finançà) l'American Journal of Conchology, tancat el 1872. El 1879 inicià la publicació del Manual of Conchology; structural and systematic; with illustrations of the species, A la seva mort, s'havien publicat nou volums de la primera sèrie. El dos darrers anys de la seva vida, 1887 i 1888, el seu assistent era Henry Augustus Pilsbry. Després, Pilsbry continuà com a editor del Manual de Conchology. El treball es continuà fins al 1935, amb un totla de 45 volums publicats. Tryon denominà més de 5.600 espècies noves, i es pot considerar com un dels malacolegs més prolífics. La seva immensa col·lecció (més de deu mil espècimens) feia l'Acadèmia de Ciències Naturals de Filadèlfia el centre d'estudis de malacologia al segle xix. El gènere de cargol d'aigua dolça Tryonia rep el nom en el seu honor.

Obres[modifica]

Tryon publicà més de mil articles i llibres.

Manual de concologia[modifica]

Manual of Conchology, structural and systematic, with illustrations of the species. Les il·lustracions en aquest treball foren creades pel Dr. E. J Nolan.[1] Nota: hi ha sinònims vells en noms d'alguns volums.

Manual de Conchology. Segona sèrie: Pulmonata[modifica]

Manual de Conchology, estructural i sistemàtic, amb il·lustracions de l'espècie. Segona sèrie: Pulmonata. Conjuntament hi ha 28 volums:

Els volums després de 1888 tenen a Tryon com a autor, foren editats per Henry Augustus Pilsbry:

Altres volums no s'atribueixen a George Washington Tryon:

Referències[modifica]

  1. Tryon G. W. Manual of Concology, structural and systematic, with illustrations of the species. Volume 1. Cephalopoda. 1879. (in the introductory statement)
  2. Hyatt A. & Pilsbry H. A. 1911. Manual of conchology, structural and systematic, with illustrations of the species. Second series: Pulmonata. Preface. page IX. Volume 21.

Bibliografia[modifica]

  • Dance S. P. A (1986). A History of Shell Collecting. 144–146, 176–177.
  • William Samuel Waithman Ruschenberger (1888). "A biographical notice of George W. Tryon, Jr., conservator of the Conchological Section of the Academy of Natural Sciences of Philadelphia". Proceedings of the Academy of Natural Sciences of Philadelphia 28: 1–22. ISSN 0097-3157

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: George Washington Tryon