Germán Robles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGermán Robles
Biografia
Naixement(es) Germán Horacio Robles San Agustín Modifica el valor a Wikidata
20 març 1929 Modifica el valor a Wikidata
Gijón (província d'Astúries) Modifica el valor a Wikidata
Mort21 novembre 2015 Modifica el valor a Wikidata (86 anys)
Ciutat de Mèxic Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor de veu, actor de televisió, actor, actor de teatre Modifica el valor a Wikidata
Activitat1957 Modifica el valor a Wikidata –  2015 Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeAna María Vázquez Modifica el valor a Wikidata
PareGermán Horacio Modifica el valor a Wikidata
ParentsPachín de Melás () Modifica el valor a Wikidata

Lloc webgermanrobles.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0733343 TMDB.org: 100322
Find a Grave: 155245274 Modifica el valor a Wikidata

Germán Horacio Robles San Agustín (Gijón, Astúries, Espanya, 20 de març de 1929 - 21 de novembre de 2015) va ser un actor mexicà de teatre, televisió, cinema i veu nascut a Espanya. Guanyà el premi TVyNovelas a millor primer actor del 2008 per la telenovel·la Pasión.

Fill de Germán Horacio i net de Pachín de Melás. Emigra amb la seva família a Mèxic on es fa actor. El seu gran èxit popular gira entorn del cinema de terror i, més concretament, a les pel·lícules de vampirs. Participà en més d'una norantena pel·lícules, algunes d'elles molt destacades per la qualitat de la seva actuació com "El jardín de la tía Isabel" o "La paloma de Marsella". Actor de teatre de gran èxit, va representar Los hermanos Karamazov", "La Dama de las Camelias" (al costat de Dolores del Río), "Luces de Bohemia", i "La dama de negro" que ha estat divuit anys en cartellera. Pioner de la televisió a Mèxic, va participar en prop de 600 teleteatres i 30 telenovel·les. Va morir en la Ciutat de Mèxic el 21 de novembre de 2015.[1]

Una actuació que va marcar la seva vida i que li ha donat fama i reconeixement mundial va ser la seva actuació en la pel·lícula mexicana "El vampiro"[2] i la seva continuació "El Ataúd del Vampiro" rebent fins avui invitacions i homenatges en diversos festivals dedicats al terror, i per engrandir més la seva magnífica història com a actor no es pot oblidar la seva participació en l'obra de teatre "La Dama de Negro" una peça magnífica de terror que va representar per 13 anys i que és l'obra de terror més important en la història teatral de Mèxic amb 18 anys seguits en cartellera. També és recordat per haver interpretat a Don Román, el cosí de Don Ramón, al famós programa mexicà "El Chavo del 8".

Filmografia[modifica]

Cinema
Televisió
Doblatge
Pel·lícules animades
Sèries
Sèries animades

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]