Gerrit Berckheyde

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Gerrit Adriaenszoon Berckheyde)
Infotaula de personaGerrit Berckheyde

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1638 Modifica el valor a Wikidata
Haarlem Modifica el valor a Wikidata
Mort10 juny 1698 Modifica el valor a Wikidata (59/60 anys)
Haarlem Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Catàleg raonatGerrit Adriaensz. Berckheyde (1638-1698) : Haarlem cityscape painter (en) Tradueix (1991) Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsFrans Hals i Job Adriaensz. Berckheyde Modifica el valor a Wikidata
AlumnesGaspar van Wittel Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Família
GermansJob Adriaensz. Berckheyde Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: db1e49bc-343f-474e-b9af-a9f1a6308378 Discogs: 2440992 Modifica el valor a Wikidata
El Grote Markt i Sint-Bavokerk l'any 1696, de Gerrit Adriaenszoon Berckheyde

Gerrit Adriaenszoon Berckheyde (Haarlem, 1638 - Amsterdam, 1698) va ser un pintor neerlandès del segle xvii, que va desenvolupar la seua carrera a Haarlem, Amsterdam i La Haia, conegut sobretot pels seus paisatges urbans.

Va ser batejat al juny de 1638, i fou el germà menor i deixeble de Job Adriaensz. Berckheyde, tot i que també va estudiar amb Frans Hals. Durant la dècada del 1650, els dos germans van fer un llarg viatge al llarg del Rin cap a Alemanya, i s'aturaren a Colònia, Bonn, Mannheim i finalment a Heidelberg. El seu destí era treballar a Heidelberg per a Carles I Lluís, elector palatí, però van ser incapaços d'adaptar-se a la vida de la cort i van tornar a Haarlem, on van compartir casa i estudi i on Gerrit esdevingué membre del gremi de Sant Lluc el 27 de juliol de 1660.

Entre les influències que va rebre, cal destacar l'estil refinat i l'actitud desapassionada de Pieter Saenredam, en definitiva, les característiques del classicisme neerlandès, anàleg a Vermeer. Berckheyde va mostar preferència per les vistes de monuments en grans places, front als paisatges urbans que incloïen vistes de canals, tan habituals en un altre dels paisatgistes neerlandesos de l'època: Jan van der Heyden.

Enllaços externs[modifica]