Gō Nagai

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Go Nagai)
Infotaula de personaGō Nagai

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(ja) 永井豪 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(ja) 永井潔 Modifica el valor a Wikidata
6 setembre 1945 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
Wajima Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómangaka, animador, guionista Modifica el valor a Wikidata
Activitat1967 Modifica el valor a Wikidata –
Membre de
Obra
Obres destacables
Premis

IMDB: nm0619076 Allocine: 185718 Anime News Network: 3140 TMDB.org: 550612
Last fm: 永井豪 Musicbrainz: d76f3019-7d8a-4fac-ae20-0d4aada7128f Goodreads author: 5402086 Modifica el valor a Wikidata

Kiyoshi Nagai (永井潔 , Nagai Kiyoshi?),[cal citació] més conegut pel seu nom artístic, Gō Nagai (永井 豪 , Nagai Gō?)[1] (Wajima, Prefectura d'Ishikawa, 6 de setembre de 1945) és un guionista i dibuixant japonès de manga i gran innovador del gènere, ja que va inventar el gènere mecha i el manga d'acció de xiques androides.[1] Nagai ha treballat amb Shōtarō Ishinomori i Ken Ishikawa.[cal citació] Moltes de les seues sèries manga tenen versions anime.[1]

Trajectòria[modifica]

Als vint-i-cinc anys, després d'una greu malaltia, va crear Kuro no Shishi (黒の獅士, El lleó negre).[cal citació]

El 1967 creà el manga Maekashi Porikichi, publicat a la revista Bokura.[1]

En la seua sèrie Harenchi Gakuen (ハレンチ学園, L'escola indecent, 1968-1972, revista Shōnen Jump[cal citació]) Nagai va utilitzar l'erotisme en historietes infantils per primera vegada al Japó arremetent contra els tabús i arribant a tindre una gran polèmica. La violència i l'humor groller també van ser reprovats arreu de la societat japonesa.[1] La sèrie va concloure dramàticament: tots els personatges moren durant una massacre.

En 1962, Go Nagai va establir Dynamic Productions, una companyia per a desenvolupar els seus projectes de manga i anime. Els primers títols d'aquesta nova empresa van ser Getter Robo i Abashiri Ikka ('La família Abashiri').

Després de Harenchi Gakuen Nagai va crear la sèrie de Mazinger Z (マジンガーZ, Majinga Z), que després continuaria amb les seqüeles Great Mazinger i UFO Robo Grendizer (Goldorak), en les quals va desenvolupar el concepte de robot (mecha) gegant pilotat des d'una cabina. Més tard introduiria el concepte de robot tranformable amb Groizer X i Getter Robo. Aquestes idees van resultar sorprenentment productives en molts programes de televisió posteriors. Al mateix temps que Mazinger, va crear una de les seues sèries més populars, Debiruman (デビルマン, Devilman o Home diable), sobre un heroi que combat contra impressionants hordes de dimonis. Debiruman encara és una sèrie de culte al Japó. Devilman està inspirat en mao dante (demon lord dante) el primer manga de Go Nagai sobre dimonis. Més tard va tenir el seu anime de tretze episodis.

Nagai introdueix l'erotisme en els mangues que antigament eren considerats infantils, ja que després de publicar obres com Harenchi Gakuen, Cutey Honey i Kekko Kamen (en aquesta últimes dues incloïa temes com la humiliació sexual, la violència i la mutilació, nus per onsevulla, personatges ambigus, etc.) molts autors d'aqueixa generació (mitjans dels 60 i dels 70) van seguir amb aquesta línia d'incloure erotisme en els seus mangues, cada vegada sent més explícit, fins a arribar a l'actualitat. Exemple d'això pot ser l'autor de Video Girl Ai, Masakazu Katsura, que en entrevistes confessa que va triar el Shonen Jump per a mostrar les seues obres, ja que ho considerava un exponent d'erotisme.

Nagai s'ha superat molt en l'aspecte del contingut eròtic dels seus mangues, començant a dibuixar escenes bondage en els seus primers treballs (com en Cutey Honey i Kekko Kamen), arribant a dibuixar escenes de sexe oral i escenes de sexe en múltiple com en Hanappe Bazooka i Kamasutra (també ha fet molta percussió en el fet dels hermafrodites i en els acudits d'origen sexual o flatulent). Cal aclarir que l'autor sempre s'ha «autocensurat» no mostrant parts genitals tant de personatges femenins com masculins.

Títols creats i basats en obres de Go Nagai[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Gō Nagai
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 Masanao, Amano; Wiedemann, Julius. Manga design. Madrid: Taschen, 2004, p. 378. ISBN 3-8228-3124-7. 
  2. «Biografia Go Nagai» (en italià). Enciclo'Robopedia. Arxivat de l'original el 2013-06-04. [Consulta: 25 març 2008].
  3. «Go Nagai al Comicon: annunci dalla giornata di sabato» (en italià). AnimeClick.it. [Consulta: 25 març 2008].