Golf de Morbihan (Kerguelen)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaGolf de Morbihan
Imatge
TipusGolf Modifica el valor a Wikidata
Epònimgolf de Morbihan Modifica el valor a Wikidata
Part deIlles Kerguelen Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaFrança Modifica el valor a Wikidata
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 49° 24′ S, 70° 00′ E / 49.4°S,70°E / -49.4; 70
Vista del Golf de Morbihan

El golf de Morbihan de les Illes Kerguelen forma una àmplia i profunda cala al centre de l'illa principal de Grande Terre. És una àrea relativament protegida del mar, constituint un refugi natural per als vaixells, a la riba del qual s'establiren les estacions de Port-Jeanne-d'Arc i Port-aux-Français. El golf de Morbihan està esquitxat de moltes illes, i molts illots.

Toponímia[modifica]

El golf de Morbihan va ser anomenat així per Raymond Rallier du Baty durant les seves expedicions de principis del segle xx en honor de la seva Bretanya natal, i per analogia geogràfica. Així doncs, el nom del Golf de Morbihan apareix al mapa que es va publicar el 1922.

Anteriorment, el lloc era conegut com a Royal Sound i aparegué amb aquest nom al mapa de James Cook. Malgrat tot, ha restat el nom de Passe Royale (Pas reial) per a designar l'entrada del Golf.

La denominació de golf, ha estat confirmada per la comissió de toponímia de Terres Australs i Antàrtiques Franceses, respectant d'aquesta forma la jerarquia de termes topogràfics, donat que el golf de Morbihan inclou badies, tals com la Badia de l'Aurora Austral, a la que es troba Port-aux-Français. Tanmateix, el nom de Badia de Morbihan apareix sobre diversos mapes i s'utilitza sovint indiferentment, fins i tot als escrits oficials.

Enllaços externs[modifica]