Google Apps

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Google Apps
Google Apps logo
Sistema operatiu Qualsevol (aplicació basada en la web)
Tipus Eines de productivitat a la web
Llicència Programari propietari
Lloc web https://www.google.com/intx/es/work/apps/business/

Google Apps és un servei de Google que proporciona de manera independent les versions personalitzades de diversos productes de Google amb un nom de domini personalitzat. Compta amb diverses aplicacions Web amb funcions similars als paquets ofimàtics tradicionals: Gmail, Google Groups, Google Calendar, Google Talk, Google Docs, Google Drive i Google Sites. Va ser la visió de Rajen Seth, un empleat de Google que més tard va desenvolupar Chromebooks.

Google Apps és gratuït i ofereix la mateixa quantitat d'emmagatzematge com en els comptes particulars de Gmail. Google Apps per a empreses, ofereix més emmagatzematge de correu electrònic i està disponible per una quota anual/compte d'usuari. Google Apps per a educació, és gratuït i combina les característiques de les edicions Standard i Business.

A part de les aplicacions compartides (calendari, documents, etc.), hi ha Google Apps Marketplace, que és una botiga virtual per als usuaris de Google Apps. Conté diverses aplicacions, tant gratuïtes com de pagament, que poden anar per personalitzar l'usuari de Google Apps.[1]

Història[modifica | modifica el codi]

 • 24 abril 2012 - Arriba Google Drive, el servei d'emmagatzematge en el núvol de Google. Google Drive és una plataforma accessible via web que permet pujar fitxers al núvol (fotografies, vídeos, documents de text ...) i accedir-hi des de múltiples dispositius, tant ordinadors, ja siguin Mac o PC, com pastilles i telèfons mòbils Android (iOS en unes setmanes), per a tots els usuaris propietaris d'un compte Google.
 • 27 octubre 2011 - Google+ara disponible per a Google Apps. Google+és una plataforma de xarxa social que permet als seus usuaris compartir informació i col·laborar amb altres dins i fora de l'organització.
 • 24 juny 2011 - Ampliació de 7 a 25GB en la capacitat d'emmagatzematge de correu per a la versió Google Apps for Education.
 • 10 maig 2011 - El nombre de comptes gratuïts de Google Apps (abans de Google Apps Standard Edition) disminueix de 50 a 10.
 • A mitjans de 2010 - Google va començar a rebutjar el registre de dominis. Tk per Google Apps (Google Apps Standard Edition en aquest moment), però no va afectar Google Apps per a empreses (Google Apps Premiere Edition en el moment) i Google Apps per educació (Google Apps Education Edition en el moment). Tots els comptes de Google Apps amb dominis. Tk registrats abans de març de 2010 es van desactivar.
 • 3 agost 2010 - Urs Hölzle (Vicepresident Sènior de Google) va anunciar que Google cessarà el desenvolupament de Google Wave.
 • 24 maig 2010 - Google ha anunciat que Google Wave es mostrarà als dominis allotjats per Google Apps (només en Anglès per a EUA). Google Wave és un espai viu, compartit a la web on la gent pugui discutir i treballar en conjunt amb diversos formats de textos, fotos, vídeos, mapes i molt més.
 • 9 març 2010 - Google llança Google Apps Marketplace, un lloc d'aplicacions per a tercers basades en el núvol per a complementar les pròpies aplicacions en línia de Google.
 • 15 setembre 2009 - Google va anunciar que oferirà GovCloud una zona segura amb encriptació millorada pel compliment i les normes de seguretat del govern.
 • 7 juliol 2009 - Google actualitza tots els serveis de Google Apps en estat 'Beta'.
 • 1 abril 2009 - Google afegeix suport per temes de la interfície de correu.
 • 29 gener 2009 - Google afegeix Google Labs a la suite de Google Apps. Això permet als usuaris afegir gadgets a la safata d'entrada, com ara 'offline', 'Tasques', i 'Temps de vacances !'.
 • 14 gener 2009 - Google va eliminar la possibilitat d'agregar altres usuaris a dominis estàndard i edició limitada de nous dominis edició estàndard de 50 usuaris (una reducció dels últims 100).
 • 28 febrer 2008 - Google ha anunciat que Llocs web de Google es mostrarà als dominis allotjats a Google Apps.Google Llocs web és una manera senzilla de crear pàgines web segures per a intranets i projectes en equip que no requereix saber programació ni HTML.[2]
 • 12 octubre 2007 - Google ha anunciat que el correu electrònic d'emmagatzematge de dominis de Google Apps serà cada vegada més gran. Premier Edition compta ara amb 25 GB d'espai (abans 10 GB).
 • 3 octubre 2007 - Google va anunciar que "la seguretat, compliment, gestió de polítiques i serveis de recuperació de missatge" de recent adquisició de Postini s'integraran a Google Apps Premier Edition.
 • Juny de 2007 - La migració de correu electrònic de serveis de correu electrònic IMAP va afegir al Google Apps.
 • 22 febrer 2007 - Google llança una versió Premier per a empreses. Alhora, tots els productes van ser unificats, i el tauler de control en línia va ser dissenyat.
 • Agost de 2006 - Google va ampliar el seu servei i va desenvolupar Google Apps per al seu domini, amb la incorporació dels serveis de Google més recents, com Google Calendar, Google Talk i Google Page Creator.
 • Febrer de 2006 - Google ha creat Gmail pel vostre amb una versió beta que només funciona per invitació, que permet Gmail per funcionar amb un nom de domini personalitzat. Disposa de 2 GB d'emmagatzematge de correu electrònic, i moltes de les característiques estàndard de Gmail.

Diferències entre edicions[modifica | modifica el codi]

Google Apps està disponible en diferents edicions.

 • Google Apps (edició gratuïta): fins a 10 usuaris. Oferta gratuïta per a clubs, famílies i petites organitzacions.
 • Google Apps for Business: serveis empresarials per a empreses que necessiten una major capacitat d'emmagatzematge, així com una major seguretat i control administratiu, i eines d'integració millorades.
 • Google Apps for Education: serveis empresarials gratuïts per a centres educatius i organitzacions sense ànim de lucre que compleixin els requisits de participació (de moment la versió per a organitzacions sense ànim de lucre està sols disponible per EUA).
! ! Google Apps Google Apps for Business Google Apps for Education
Aplicacions de missatgeria
Gmail, Google Talk, Grups de Google i Google Calendar
Si Si Si
Aplicacions de col·laboració
Google Docs, Google Sites, Google Videos per a empreses i molt més
Si Si Si
Més aplicacions de Google
Google Reader, Blogger, Àlbums web de Picasa, AdWords i molt més
Si Si Si
Funcions per a empreses
25 GB d'emmagatzematge de correu electrònic per usuari, interoperabilitat amb BlackBerry i Microsoft Outlook i molt més
No Si Si
Seguretat per a empreses
SSO, SSL forçat, requisits de seguretat de contrasenya personalitzada i altres funcions
No Si Si
Assistència i fiabilitat per a empreses
Garantia de temps d'activitat del 99,9% i assistència 24 hores al dia, 7 dies a la setmana
No Si Si

Distribuïdors Oficials[modifica | modifica el codi]

References[modifica | modifica el codi]