Gordon Freeman

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeGordon Freeman

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge de videojoc Modifica el valor a Wikidata
Creat perGabe Newell Modifica el valor a Wikidata
Context
Rolpersonatge jugador i personatge no jugador Modifica el valor a Wikidata
Present a l'obraHalf-Life, Half-Life: Opposing Force, Half-Life: Blue Shift, Half-Life: Decay, Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two i Half-Life: Alyx Modifica el valor a Wikidata
Universunivers de Half-Life Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciófísic i revolucionari Modifica el valor a Wikidata
OcupadorBlack Mesa Research Facility (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
NaixementSeattle Modifica el valor a Wikidata, dècada del 1970 i dècada del 1980 Modifica el valor a Wikidata
Altres
ArmaCrowbar (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dr. Gordon Freeman.

El Dr. Gordon Freeman és un personatge de ficció, el protagonista silenciós de la saga de jocs de trets en primera persona Half-Life. És un físic teòric que s'ha vist obligat a defensar-se contra aliens hostils i altres enemics després d'un experiment que va sortir malament.

Alguns fets coneguts sobre Freeman inclouen que té 27 anys i que és natural de Seattle, Washington, quan succeeixen els fets de Half-Life. Se sap també que no té descendència, (encara que a la seva taquilla apareix una misteriosa foto d'un bebè) i que està graduat en el MIT; havent guanyat un Ph.D en física teòrica. La seva tesi tractava sobre com teleportar objectes grossos per ones de radi a través de vidres d'elements molt pesants. Freeman va desenvolupar un interès molt primerenc per la física teòrica, en disciplines com la física quàntica i la relativitat. Després d'observar una sèrie d'experiments de teletransport desenvolupats per l'Institut de Física Experimental a Innsbruck, Àustria, les aplicacions del teletransport es van convertir en l'obsessió de Freeman.

Va començar una feina fora del sector educatiu, ja que se sentia decebut amb el lent ritme d'investigació en l'acadèmia. Per coincidència, el mentor de Freeman en el MIT, el Doctor Isaac Kleiner, havia rebut l'encàrrec d'una investigació secreta en el Centre d'Investigació i Desenvolupament de Black Mesa i estava buscant alguns socis. Freeman era una opció òbvia. Va acceptar la feina que li van oferir, esperant que almenys una part del gran pressupost es destinés a aplicacions civils de l'astrofísica i la computació quàntica.