Govern de Rússia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióGovern de Rússia
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuspoder executiu Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaCabinet of Ministers (en) Tradueix
Council of Ministers of the Russian SFSR (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Creació1993
25 desembre 1993
Governança corporativa
Seu
Empleats1.453 (2018) Modifica el valor a Wikidata
Filial
Format per

Lloc webgovernment.ru Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): Pravitelstvo_RF Instagram: government_rf Telegram: government_rus Youtube: UCYU2x_Ou168vbWcgH0c8t-g Modifica el valor a Wikidata

El Govern de la Federació Russa (rus: Прави́тельство Росси́йской Федера́ции, Pravítelstvo Rossískoi Federàtsiï) exerceix el poder executiu en la federació Russa. Els membres del govern són el Primer Ministre de Rússia (o President del govern), nomenat pel President del país prèvia aprovació de la Duma de l'Estat, a més dels vicepresidents i els ministres federals, els quals són nomenats pel President de la Federació a proposta del President del Govern. El govern rus té la seva base legal en la Constitució de la Federació Russa i la llei constitucional federal "Sobre el Govern de la Federació Russa".[1] Té la seu central a Moscou.

D'acord amb la Constitució Russa de 1978, el president de Rússia era el cap de la branca executiva i encapçalava el Consell de Ministres de Rússia. Segons l'actual Constitució de 1993, el President de Rússia no forma part del Govern de Rússia, el qual exerceix el poder executiu.

Després de la desaparició de la Unió Soviètica, el Consell de Ministres de Rússia ha esdevingut el principal òrgan executiu. Després de la reforma administrativa del 2004, les tasques del govern s'han dividit en 17 ministeris, 5 serveis federals i unes 30 agències governamentals.

El primer ministre de Rússia és nomenat pel president de Rússia (actualment Vladímir Putin), i confirmat per la Duma estatal. L'actual primer ministre és Mikhaïl Mixustin.

El govern de Rússia ha estat acusat de mantenir relacions properes amb partits europeus d'extrema dreta.[2]

Referències[modifica]

  1. «Russian Government web portal – Text de 1997 de la llei federal constitucional (en rus)». Arxivat de l'original el 2008-05-14. [Consulta: 30 desembre 2014].
  2. Mammone, A. «Why Vladimir Putin is a hero to some in Western Europe, too» (en anglès). Reuters, 31-12-2014. Arxivat de l'original el 1 de gener 2015. [Consulta: 2 gener 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Govern de Rússia