Grup Vocento

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Vocento
Tipus Societat Anònima
Sector Premsa
Fundada 2001
Seu Spain Madrid, Espanya
Persones clau José Manuel Vargas Gómez (Conseller delegat)
Ingressos nets 751,2 M€[1]
Lloc web www.vocento.com

Vocento és el grup de comunicació multimedia en prensa d'informació general en Espanya, amb més d'un segle d'història i format per més de 100 empreses. Naix en setembre de 2001 amb la fusió entre el Grupo Correo i Prensa Española.

Historia[modifica | modifica el codi]

L'origen del Grupo Correo data de 1875 amb el naixement de El Noticiero Bilbaíno y la posterior aparició en 1910 de El Pueblo Vasco, però és en 1938 quan naix El Correo Español-El Pueblo Vasco, principal referent del grup. Per altre lloc, la tradició de Prensa Española es remonta a l'any 1891, data en què apareix la revista Blanco y Negro, encara que és en 1903 quan ix el principal diari de l'editora, l'ABC.

Mitjans impressos[modifica | modifica el codi]

Vocento compta amb 14 periòdics: ABC i el diari gratuït Qué!, com diaris nacionals, y 12 regionals El Correo, El Diario Vasco, El Diario Montañés, La Verdad, Diario Ideal, Diario Hoy, Diario Sur, Diario La Rioja, El Norte de Castilla, El Comercio, Las Provincias y La Voz de Cádiz. Aquest el converteix en un dels primers grups de prensa escrita d'Espanya, amb més de tres milions de lectors diaris y una difusió de 800.000 exemplars en 2006.

L'oferta escrita es complementa amb l'edició d'alguns suplements de gran audiència: XLSemanal, Mujer Hoy y TV Más. Mi Cartera de Inversión, revista d'informació econòmica y financera és l'última publicació que s'han unit al grup dels suplements y els diaris per conformar l'oferta de Vocento en l'àmbit dels mitjans impressos.

La coordinació entre el periòdic i la seua edició digital, la ràdio, la televisió local y una comercialitzadora publicitària, conforma l'estratègia multimèdia regional clau en el desenvolupament del grup.

A través de les productores Grupo Europroducciones, BocaBoca o Videomedia, Vocento està también present en la producció d'alguns dels programes més populars de la televisió espanyola com Hospital Central, El Comisario y Pasapalabra. A més a més, l'adquisició en 2006 de Tripictures, la principal distribuidora cinematogràfica independient d'Espanya, la fà present en tot el procés audiovisual.

Durant l'any 2010, Vocento està posant engegant a la TDT La 10, una xarxa nacional de televisions autonòmiques, gràcies a les seues concesions actuals de llicències, "a l'estil FORTA"; però no pública com aquesta, sinó privada.

Referències[modifica | modifica el codi]